Rize İhtisas Merkezi 6. Dönem Mezunlarını Verdi

Rize İhtisas Merkezi 6. Dönem Mezunlarını Verdi

Rize'de Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi 6. Dönem Mezunlarını verdi.

 Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Vekili Hakkı Gür, Rize Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Enes Tüfekçi, Çayeli İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Pazar İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Hemşin İlçe Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Fındıklı Müftüsü Şükrü Şahin Dügencili, Derepazarı İlçe Müftü Vekili İsmail Çepni, eğitim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Said Nuri Kandemir'in Kuran Tilaveti ile başlayan program, 6.Dönem Kursiyerler adına Metin Mete'nin teşekkür ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin'in açılış konuşması ile devam etti.

rize-ihtisas-merkezi-6.-donem-mezunlarini-verdi-1.jpg

İlmin, birey, toplum ve medeniyet hayatında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Mehmet Bilgin, "Toplum, ilim eğitim ve araştırma olmaksızın günümüzde ulaşmış olduğu gelişmişlik seviyesine ulaşamaz. İlim tahsiline önem vermek, birçok medeniyetin gelişmesinin sebeplerindendir. İlmin ihmali, birçok milletlerin geri kalmasında ve cehaletin yayılmasında önemli bir etkendir. Dolayısıyla ilim, toplumların ve devletlerin gelişmesi, medenileşmesi ve yükselmesinde ölçüttür. İlim insanın sadece ilgi göstermesi, öğrenme ve öğretmeyi sevmesiyle elde edilecek bir şey değildir. Ancak ilmin edinilmesi hususunda, hem eski dönemlerde hem de çağımızda birçok araç bulunmaktadır" dedi.

Rize İl Müftü Vekili Hakkı Gür tarafından yapılan selamlama konuşmasının ardından Mezuniyet programının son bölümünde Aşere Takrib kursiyerleri tarafından  Türk Tasavvuf Musikisi Dinletisi sunuldu.

Program 36 aylık eğitimleri sonunda mezun olan 12 ihtisas kursiyerlerine belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

rize-ihtisas-merkezi-6.-donem-mezunlarini-verdi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.