Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın Mi’rac Kandili Mesajı

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın Mi’rac Kandili Mesajı

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, 3 Mayıs Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gecenin Mi’rac Kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, mesajında, Yüce Rabbimizin inayet ve lütfuyla, 3 Mayıs Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Mi’rac Kandilini idrak edeceğimiz hatırlatmasında bulunarak, “Mi’rac, Peygamber Efendimizin bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır.” dedi.


Mi’rac’ın kâinatın yüce yaratıcısının daveti üzerine gerçekleşen mucizevî buluşma olduğunu ifade eden Müftü Yalçın, mesajında şunları kaydetti: “Mahiyetini bilemediğimiz bir şekilde yüce Allah ile görüşen Sevgili Peygamberimiz’in, şirk koşmayanların affedilebileceği müjdesi, Bakara Sûresi'nin son iki ayeti ve beş vakit namaz hediyesiyle melekût âleminden döndüğü gecedir.

Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız ve mübarek gün ve gecelerin yoğun olarak bulunduğu bu günleri fırsat bilerek Kerim Kitabımızla buluşma hususunda daha fazla gayret göstermeliyiz. Toplumun ve birey olarak kendimizin iç huzura kavuşması, sen ben kavgasının, her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmek için Kur’an ve Sünnet’i doğru bir şekilde anlamalı, anlatmalı, kendimize rehber edinmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz.

Bu kutlu gecede Rabbimizden incinmiş kalpleri sevgi ve muhabbetle birleştirmesini, hata ve günahlarımızı bağışlamasını diliyoruz. Allah’ım bize merhamet eyle! Bizi birbirimize düşürmek, kuvvetimizi parçalamak, dayanışma ruhumuzu zayıflatmak, yuvamızı dağıtmak isteyen her türlü fitne ve fesattan bizleri muhafaza eyle! Muhabbetimize, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize gölge düşüren her türlü şiddetten, nifaktan, tefrikadan, şeytandan bizleri muhafaza eyle! Bizleri tevhid ve vahdet ışığında Efendimize ümmet eyle!

Bu duygularla başta Rize’li kardeşlerim olmak üzere bütün Müslümanların Mi'rac kandilini tebrik eder, Mi’rac’ın kendi iç dünyamıza bir yolculuk yapmamıza, arınmamıza, Alem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını temenni eder, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ederim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.