Rize, Kanser’de Sağlık Üssü Oluyor

Rize, Kanser’de Sağlık Üssü Oluyor

Robotik Onkoloji Merkezi ile Rize, kanser’de sağlık üssü oluyor.

Doç. Dr. Türüt: “Robotik Onkoloji Merkezimiz Karadeniz Bölgesi’nin kanser araştırmaları ve tedavisi üzerinde kurulan en donanımlı merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bağlı Robotik Onkoloji merkezinde, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi hizmetler başkanlığının organizasyonu ile bölge hastane ve sağlık yöneticileri, Tıp Fakültesindeki Ana Bilim Dalı Başkanları ve hastane yöneticilerinin katılımıyla tanıtım toplantısıi düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Doç.Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, “Robotik Kemoterapi Merkezi tüm dünyada kemoterapik ilaç hazırlama konusunda en ileri teknolojidir. Dünyada 50 merkezde Türkiye’de 7 merkezde ve Karadeniz Bölgesinde ilk olarak Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Robotik Onkoloji Merkezi olarak hizmete açılmış olup. bölgedeki tüm hastalara hizmet vermekterdir” dedi.

Dr. Türüt, “Hastanenin projesi modern mimari anlayışı ve hastalara daha iyi hizmet vermeyi amaçlayarak projelendirilmiştir. Hasta güvenliği ve konforunun ön planda tutulduğu hastanede, hasta odalarındaki tasarımdan, hasta ve hasta yakınlarının dinlenme alanlarına kadar, her şeyin en ince ayrıntısı hastane mimarisi konusunda uzmanlaşmış ekipler tarafından inşa edilmiştir” diya ifade etti..

Türüt, “Merkezimiz 80 yatak kapasitesine sahip olup, yatak kapasitesinin 26’sını suit oda ve yoğun bakım ünitesinde oluşmaktadır. Ayaktan kemoterapi uygulama ünitesi geniş, ferah ve modern yapısı ile hastaların rahatlığı ön planda tutularak dizayn edilmiştir. 40 adet yatabilen ergonomik kemoterapi koltuğu, 2 adet özel oda, bir adet acil müdahale odası ile konforlu bir uygulama mekanı sağlanmaktadır. Hasta odaları, hasta ve yakınlarının kendilerini huzurlu hissedecekleri ve ihtiyaçlarının tamamını karşılayacakları şekilde tasarlanmış olup, hasta ve yakınları için müzik, internet, kütüphane, gazete ve süreli yayınların içeren konforlu sosyal alanlar oluşturulmuştur “ dedi.

Robotik Onkoloji Merkezi’nin 2013 yılı Ağustos ayından beri hizmette olduğunu söyleyen Türüt, şöyle devam etti: “Robotik Onkoloji Merkezi bünyesinde barındırdığı Medikal Onkoloji ,Radyosyon Onkolojisi-Radyoterapi ünitesi, Nükleer Tıp ünitesi ve İyot 131 ünitesi, biyokimya laboratuvarı ile en çağdaş tedavileri uygulamayı hedeflemektedir. Merkezimiz bünyesinde 2 Uzman Medikal Onkolog, 3 Uzman Radyosyon Onkoloğu, 3 Nükleer Tıp uzmanı, 5 Onkoloji Hemşiresi, 3 ilaç hazırlama Hemşiresi, 2 robot operatörü ve 4 tıbbi sekreter ile hastalarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.

Önceki yıllarda onkoloji hizmetlerinin yeterli düzeyde olmaması nedeniyle yıllardır çok zor şartlar altında başka şehirlere gitmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınları yeni başlayan tam donanımlı onkoloji hizmetlerimizle artık Rize’de tedavi olabiliyorlar” dedi.

Türüt, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak hizmet veren Robotik Onkoloji Merkezi ileri teknoloji cihazları, multidisipliner yaklaşımı ve konusunda uzman, deneyimli doktor kadrosuyla Karadeniz Bölgesinin kanser tedavisinde sağlık üssü olması yolunda ilerlemektedir. .Rize merkez ve ilçeler Artvin ve ilçelerini, Gümüşhane ve Bayburtu da kapsayan yakın çevresini ve Gürcistan, Batum ,Azerbaycan ülkeleriyle de sağlık turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir onkoloji hastanesi olarak hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.

Hastanemize gelen hastalarımız bu hizmete daha kolay ve kısa zamanda ulaşma imkanına sahip olduklarından, aynı gün içerisinde tedavilerini yaptırıp evine, işine ve normal yaşamlarına devam etme imkanına sahip olmaktadırlar. Uzak mesafeden gelen hastalarımız içinde yatış işlemi yapılarak radyoterapi- kemoterapi, radyoaktif iyot tedavileri yapılarak, hastamız kendisini iyi hissettiği zaman taburcu edilmektedir. Bu da uzak mesafeden gelen hastalarımız için önemli bir avantaj, rahatlık ve yaşam kalitesini artırıcı bir unsur olmaktadır” diye konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.