Rize Kurban Pazarı Hazır Hale Getirildi

Rize Kurban Pazarı Hazır Hale Getirildi

Rize Kurban Pazarı’nda çalışmalar sona yaklaşırken çevre illerden Rize`ye büyük baş kurbanlıklar gelmeye başladı.

Rize Belediyesi`nin Taşlıdere’de oluşturmuş olduğu 400 ahır kapasiteli kurban pazarında çalışmalar hızla devam ediyor. Ahırların büyük bir bölümü hazır hale getirilirken bir yandan da Kars, Van, Erzurum ve Ağrı illerinden getirilen büyük baş hayvanlar kontrollü bir şekilde ahırlara yerleştiriliyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap kurban pazarı hazırlıklarını yerinde inceledi. Rize Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Altay ve İsmail Hakkı Soba, incelemelerde Başkan Kasap’a eşlik etti.

400 Ahır kapasiteli alanda 250 adet ahırın yapımı tamamlandı. Talep üzerine ahır sayısının arttırılabileceği kurban pazarında, kurban satıcı ve alıcıların faydalanabileceği lokanta ve çay evi oluşturuldu. İhtiyaca göre kurban sahiplerinin konaklayabileceği ve duş alabilecekleri yerlerin oluşturulduğu pazar yerinde uzman ekipler tarafından hayvanlar kontrollü bir şekilde içeriye alınıyor.

Kurban pazarında incelemeler yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamada, "Kurban bayramına kısa bir süre kala Rize Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yaptık. Rize Belediyesi olarak tahsis etmiş olduğumuz alanımızda kurmuş olduğumuz kurban pazarında geçen yıla göre bu yıl daha geniş kapsamlı bir hazırlık yaptık. 400 ahır kapasiteli alanımızda ilk etapta 250 ahırımızı hazırladık talebe göre ahır sayımızı arttırıyoruz. 5 bin hayvanı barındırabileceğimiz bir alan oluşturduk. Pazar alanımıza gelen hayvanlar uzman ekipler tarafından kontrol edilerek içeri alınmaktadır. Kurban olmaya elverişsiz hayvanlar ise kesinlikle içeri sokulmamaktadır. Dışarıdan gelen hayvan sahiplerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma sahip olan pazar alanımızda lokanta, çay evi, konaklama ve duş yerleri gibi alanlar mevcut olup, 24 saat hizmet verilecektir. Alıcı ve satıcı vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram süreci geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.