RİZE MHP’DEN UYARI; MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ UMUT EDİYORUZ

RİZE MHP’DEN UYARI; MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ UMUT EDİYORUZ

MHP’DEN UYARI; ZORUNLU, SORUNLU EĞİTİM DEĞİL MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ UMUT EDİYORUZ..

 MHP’DEN UYARI; ZORUNLU, SORUNLU EĞİTİM DEĞİL MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ UMUT EDİYORUZ

İlk ders zilinin çalması ile beraber Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Serkan Birben yazılı bir açıklamayla eğitim camiasına, öğrenci ve öğrenci ailelerine yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılar diledi. 
Birben; 5 Eylül’de öğretmenler için, 11 Eylül’de henüz okula yeni başlayacak olan 1.sınıfların yarım gün okula alışmalarını amaçlayan oryantasyonla beraber kısmen başlayan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi 18 Eylül 2017 Pazartesi günü resmi olarak açılmış bulunmaktadır, dedi.


 
18 Eylül sabahı 17 milyon öğrenci için çalan ders zili ile birlikte zorlu bir dönemde başlamış oldu diyerek açıklamasına devam eden Birben;
Adrese dayalı ilk yerleştirme, 8.sınıflar için TEOG, 12.sınıflar için YGS VE LYS gibi uzun soluklu ve kuralları her yıl değişen bir sınav maratonu
İlk atama ile görevde ilk heyecan, 5 zayıfla sınıf geçen öğrenci, ödeneği ve memuru yetersiz okullar, kılık kıyafet ve devamla ilgilenmeyen idareciler, torpilin had safhada olduğu görevde yükselmeler, kapıda güvenliği olmayan okullar ve yılgınlık. 
Sonuç olarak; ezbere dayalı bir öğretim, başarı düzeyi ve eğitim kalitesi Avrupa Standartlarının çok altında bir sistem, bu sistemden mezun olmuş ve olmaya aday bir gençlik.
Sürekli değişen bakan ve sistem, her yıl değişen müfredatlar, ders kitaplarında bir çok hata ve kullanılmadan atıla çıkan Fatih Projesi ifadesi ile durum tespiti yapan Birben; 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde; Atatürk İlke ve İnkılaplarının iliklere kadar işlendiği, Türklük Gurur ve Şuuru ile bilinçlenmiş, İslam ahlak ve fazileti ile şuurlanmış, Esaretle Hürriyet arasındaki farkı idrak etmiş bir neslin yetiştirilmesini arzu ederim, dedi.


 
Görevde yükselme sınavlarındaki torpil iddialarına atıfta bulunan Birben; basın açıklamasına şu ifadelerle devam etti; bu kutlu görevde yükselme mülakatlarında başarılı olmuş değerli idarecilerimizi de yalnız bırakmayacağımızı İl Başkanlığımız tarafından oluşturulan bir kurul tarafından sık sık ziyaret edeceğimizi belirtmek isterim. Okullarımızın ihtiyaçlarından temizliğine, kapıdaki personelinden idare ediliş şekline ve başarı durumuna kadar her şeylerinin takibinde olacağımızı ve verileri basın yolu ile halkımızla paylaşacağımızın bilinmesini isterim. İkili eğitim yapan okullarımız ve ilimizin eğitimci eksiği ile ücretli öğretmen sayıları ve okullara aktarılan ödenekleri de merak edip sizlerle paylaşacağız, dedi.


 
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatan Birben; açıklamasına şöyle devam etti. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın emin ellerde olduğuna dair hiçbir kuşkumuz yoktur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözünden yola çıkarak yeni eğitim ve öğretim döneminin öncelikle Ülkemize, Milletimize, Öğretmenlerimize, Öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder. Başarılı bir dönem geçirilmesini dilerim.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.