Rize Milletvekili Hasan Karal'dan Eğitimin ilk yarısı için açıklama

Rize Milletvekili Hasan Karal'dan Eğitimin ilk yarısı için açıklama

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, sona eren 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Karal, açıklamasında “Öğrencilerin göstermiş oldukları başarı derslerine aittir. Başarısızlıklar onların nasıl bir insan olduğunu anlatmamaktadır. Bu vesileyle ebeveynlerimizin çocuklarına yönelik söylemlerinde kırıcı olmaları gerekiyor. Onların öz güvenlerini yitirecek açıklamalardan kaçınmaları lazım.” Şeklinde konuştu.

 
Türkiye’de 18 Milyon öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyleyen Karal “2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor. Bu vesileyle başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve ailelerimiz açısından verimli bir eğitimin döneminin ilk yarısını geride bıraktığımızı ümit ediyorum.” dedi.
 
Öğrencilerin bugün aldığı karnelerin yaklaşık 5 aylık dönemde göstermiş oldukları performansın değerlendirmesi olduğuna işaret eden Karal “Bu performansların ikinci dönemde de devam edeceğine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin eğitimlerinde göstermiş oldukları bu başarı kişiliklerine de yansımaktadır. Bu karne sadece derslerinde göstermiş oldukları başarının değerlendirmesi değildir. Bu karne aynı zamanda öğretmenlerine ve arkadaşlarına göstermiş oldukları saygı ve sevginin ölçütüdür.” Diye konuştu.
 
Açıklamasında öğrencilere seslenen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Geleceğimizin teminatı öğrenci kardeşlerimiz şunu unutmamalıdırlar ki,  yarına sizlerin sayesinde umutla bakıyoruz. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi sizlerin üstün başarılarıyla sağlanacaktır. Çağdaş ve modern hayatın gerekliliğini hayatınıza idame ettirirken tarihinizi unutmayın. Geçmişini geleceğe sağlam temellerle oturtan bir nesil olarak sizler, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmaz varlıklarımızsınız.” Açıklamasında bulundu.
 
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal açıklamasının sonunda velilere önemli uyarılarda bulundu. Karal “Bu karneler öğrencilerimizin eğitim hayatında göstermiş olduklarını başarının ölçütüdür. Bu karne yavrularımızın karakterinin ve hayatının tamamının ölçütü değildir. Bu bilinçle çocuklarımıza yaklaşarak onların olası kötü sonuçlarının iyiye doğru gitmesi yönünde çaba göstermeliyiz. Çocuklarımızın başarısızlıkları asla bir son değildir. Ne kadar başarısızlıkların başarıya doğru yönelmesini sağlarsak o kadar başarılı nesiller yetiştiririz. Bu kapsamda yavrularımıza edeceğimiz nasihatler, yapacağımız eleştiriler ve vereceğimiz eğitimler yapıcı olmalıdır. Unutmayınız ki, çocuklarımızın öz güvenlerini sarsarsak, bu geri dönülmez sonuçlar doğurabilir.  Öğrencilerin göstermiş oldukları başarı derslerine aittir. Başarısızlıklar onların nasıl bir insan olduğunu anlatmamaktadır. Bu vesileyle ebeveynlerimizin çocuklarına yönelik söylemlerinde kırıcı olmaları, onların öz güvenlerini yitirecek açıklamalardan kaçınmaları gerekiyor.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.