Rize Milli Eğitim Müdürü Koçak: "Meslek Liselerini Rize’nin Gündemine Taşıyalım"

Rize Milli Eğitim Müdürü Koçak: "Meslek Liselerini Rize’nin Gündemine Taşıyalım"

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kentteki meslek liselerinin tercih edilebilme oranlarını artırmak için planlı bir şekilde çalışma yürüteceklerini belirterek, velilere çağrıda bulundu.

 Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığından bir ay önce Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Yaşar Koçak, kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender ve şube müdürleri katıldı. Toplantıda Koçak, meslek liselerinin tercih edilme oranının artırılması için Rize’nin gündemine taşınması gerektiğini kaydetti.



Rize Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Koçak, takım çalışmasına önem verdiklerini ifade ederek bu kapsamda basın mensuplarının da görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Rize için en iyisini yapmanın peşinde olduklarını ifade eden Koçak, çok rahat hareket edebilen, çok rahat koordine olabilen, çok rahat karar verip uygulamaya koyan bir ekip olmak istediklerini ifade ederek, “Bu süreçte en önemli sloganımız acele etmeden hızlı hareket etmek olacak. Bunu önemsiyoruz. Bu süreç içerisinde işleri birbirine karıştırmadan her bir işi kendi kulvarında çözülebilecek, sonuçlandırabilecek en kısa süre içerisinde yapmak istiyoruz. Bunun için Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hem deneyimi, hem personeli, hem fiziki imkanları ve hem de maddi manevi imkanları, şartları uygundur.” dedi.

Koçak, görev süresince Rize eğitim camiasına bir canlılık ve bir hareket katmak istediğini kaydederek “Bu kutsal manada eğitimin önemi noktasında çok fazla sıkıntısı olmayan bir il burası ama çocukların, gençlerin önünü açıp ufuklarını genişletme noktasında da bir takım projelerle çalışmaları önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.


Rize’deki okul sayısı, öğrenci sayısı, okula etki eden bina, müştemilatlarının çok kontrol edilemeyecek kadar çok olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Koçak, görev alanlarında tecrübeli bir kadroyla çalışmakta olduğunu ifade ederek, bunun da kendisi için bir şans olduğunu söyledi.

Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere destek vereceklerini sözlerine ekleyen Koçak, şunları kaydetti: “Pek çok var olan çalışmayı kendi makamının dışına çıkarıp başka okullara, başka kurullara da örnek olacak şekilde hem de niteliğini artırarak canlandırmak istiyoruz. Belki de Rize için yapacağımız en önemli şey bu olacaktır. Yoksa Rize’de okullaşma olarak ciddi bir bina eksiğimiz yok. Her zaman her bölgede yeni yapılaşma yapılan yerlerde okul ihtiyacı olur bu doğaldır. Ama böyle acilen çocukların gideceği bir okul yok diyebileceğimiz bir mekan çok şükür yok. İkincisi okullaşma ile öğrenci okullaşması ile ilgili ciddi bir sıkıntımız yok. Yani okul çağında olup da okula gitmeyen çocuk sayısı bizi sıkıntıya sokacak devasa büyüklükte rakamlarda değil. Bu aslında Rize halkının çocuklarını okula gönderme noktasındaki duyarlılığıyla da ilgilidir.”

Rize’nin akademik başarısının zannedildiği kadar düşük olmadığını ifade eden Koçak, Rize’nin akademik başarısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek daha iyiyi yakalama yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.

Koçak, 6 ay içerisinde ziyaret edilmedik okul bırakmayacaklarını kaydederek bu işin mutfağında olan öğretmenleri okullarında yalnız bırakmayıp onları motive etmek adına ziyaretlerini sürdüreceklerini ve öğretmenlere destek olacaklarını ifade etti. Koçak, Öğretmenlerle öğrenciler arasında sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında çeşitli yarışma ve turnuvalar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Koçak, Rize’de eğitim fakültesinin olmasının da kendileri için bir şans olduğunu belirterek RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın bu konuda verdiği desteğin de önemli olduğunu ifade etti.

Kötü alışkanlıklarla ve kötü madde kullanımıyla mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Koçak, bu konudaki her türlü tedbiri alıp bunları önleme noktasında çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

Koçak, Rize’deki meslek liselerinin tercih edilebilme oranlarını artırmak için kapsamlı çalışmalar yürüteceklerini ve basından da ciddi destek beklediklerini ifade ederek, “Rize’nin çok güzel, çok iyi bölümleri olan, çok güzel altyapısı olan meslek liseleri var. Göreve başladıktan sonra şu ana kadar iki meslek lisemizi ziyaret etme fırsatım oldu. İkisinde de o kadar güzel, anlamlı bölümler var. Mesela saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümünden mezun olacak öğrencilerimize KOSGEB tarafından da ciddi karşılıksız destek sağlanıyor. Benim de kız çocuklarına tavsiye ettiğim yönlendirdiğim bir bölüm bu. Mutlaka bir evi çok evi rahatlıkla geçindirir. Kapasitenin dolmayacağı bir alan bu. Bunun gibi birçok bölümümüz var. Önümüzdeki süreçte biz hazırlığımızı yapalım siz basın mensupları da bizlere destek verin şu meslek liselerinin tercih edilme meselesini Rize’mizin gündemine taşıyalım. Hasan Kemal Yardımcı Okulumuzu gittim gördüm. Gemi smilasyonu ile ilgili çok ciddi atölyeler, trilyon dolarlık atölyeler kurulmuş. Okulda daha fazla öğrenci olması gerekirken neredeyse kapasitesini henüz doldurabilmiş değiliz. Yeter ki talep olsun biz öğrenci sayımızı artıralım. Çünkü okulda yerimiz de var. Bunun gibi denizcilik okulumuz var, sivil havacılık var. Bunlar gibi çok güzel meslek liselerimiz ve bölümlerimiz var. Bu okullarımızın öğrencilerimiz tarafından tercih edilmesi yönünde velilerimizi bilgilendirelim. Bu konuda ciddi desteğinize ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.