Rize Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Açıklamalarda Bulundu

Rize Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Açıklamalarda Bulundu

Rize Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Açıklamalarda Bulundu

 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak Ramazan Bayramımızın Ülkemiz ve tüm İslâm âlemi için hayır ve bereket getirmesini temenni ediyoruz. Cennetin Kapılarının açıldığı Cehennem Kapılarının kapandığı Ramazan Ayı’nı idrak etmiş bulunmaktayız. Bundan sonra da Ramazan Ayındaki aynı hassasiyetle birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli, buna aykırı fiillerden sakınmalıyız.

Öncelikle mayıs ayında başlayan çay sezonunun da çay müstahsilleri ve sanayicileri için bereketli geçmesini temenni ediyorum. Bu konuda yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşması için, müstahsilimize ve sanayicimize doğrudan ve dolaylı olarak etki eden hususların ilgililerce bir an önce ele alınıp piyasanın rahatlatılması gerektiği kanaatindeyim. Bu konuda üzerimize düşeni yapmakta olduğumuzu da kamuoyunun bilmesini isterim. 

Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak, değerli tüccar ve sanayici üyelerimizin de destekleri ile ilimiz ve bölgemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayan projelerin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda ivme kazanan turizm sektöründeki otel projelerinin birer birer tamamlanıyor olması, yatak sayısı ve hizmet kalitesinin gün geçtikçe artıyor olması bizleri memnun etmektedir. Ayder Yaylası için alınan kentsel dönüşüm kararının da bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Ayrıca kayak tesisi projesinin de hızlandırılmasının ilimizin turizm alanında seviye atlaması açısından büyük önem arz ettiği hepimizin malumudur.

Turizmin olmazsa olmazı ulaşım imkânlarıdır. Belirli dönemlerde inceleme fırsatı bulduğumuz Havalimanı Projesinde kat edilen yol memnun edicidir. İnşallah yakın zamanda dolgu çalışmaları sonlanacak, alt ve üst yapı çalışmalarının ardından havalimanımız hizmete açılacaktır. Bir diğer önemli husus ise Samsun-Sarp Demiryolu projesidir. Bu projenin de en kısa sürede hayata geçirilmesi için bölgemiz oda ve borsa başkanları ile diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Ülkemizin ulusal ve uluslararası dinamikleri dengeli bir şekilde yürütme çabaları ile en kısa sürede atlatılmasını ümit ettiğimiz ekonomik problemlerin bazı projeleri sekteye uğrattığını görmekteyiz. Ancak bu durumun el birliği ile aşılamayacak bir sorun olmadığı kanaatinde olduğumuzu belirtmek isterim. Devletimizin yatırım teşvikleri ve istihdam seferberliği başlığı altında sağladığı imkânlarla birlikte önümüzdeki süreçte çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağımıza inancımız tamdır. Bin yılı aşkın süredir yaşadığımız bu coğrafyada tam bağımsız bir Türkiye olmanın elbette zorlukları olacaktır. Bunu Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hep birlikte başaracağız. Birlikte üretecek, birlikte kazanacağız.

Ülkemiz ekonomisine etki eden hususlardan biri de Suriye’de yaşanan iç savaş ve özellikle ülkemize doğrudan etki eden göç unsurudur. Ancak şunu bilmemiz gerekir ki, bizim bu topraklardan başka gidecek bir yerimiz yoktur. Bize kapısını açacak bizim gibi başka bir ülke de mevcut değildir. Bu nedenle birlik beraberlik konusunu gerçek anlamda yeniden değerlendirmek gerekmektedir. Özellikle geride bıraktığımız Ramazan Ayında olduğu gibi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, ortak paydada ve ortak faydada buluşmalıyız. Ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz ekonomisi için neler yapabileceğimiz hususunda hep birlikte yeni şeyler söyleyerek bu zorlu süreci de aşacağımıza yürekten inanıyorum.

Bir kez daha Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Ülkemiz ve tüm İslâm âlemine hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.