Rize Türkiye’deki Yarışın İçerisinde Olmalı !

Rize Türkiye’deki Yarışın İçerisinde Olmalı !

Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Özel İdaresi’nin 2012 Faaliyet raporunun okunduğu İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının 4. Birleşimine katıldı.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında yapılan Meclis toplantısına Vali Nurullah Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Gezmiş ile birim müdürleri katıldı.

Ümit Hüseyin Güney Rize Valisi Nurullah Çakır Mehmet Nuri Gezmiş Hakan Gültekin Ensar Ekşi Rize Türkiyedeki Yarışın İçerisinde Olmalı !

Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı faaliyet raporunu okumasının ardından İl Özel İdaresinin 2012 Yılı Kesin Hesap cetveli görüşüldü.


Meclis Başkanı Hakan Gültekin, konuşmasında İl Özel İdaresi’nin, Genel Sekreter Ümit Hüseyin Güney’in göreve başlamasıyla İl Genel Meclisinin de taktiri ve desteğiyle son dönemde koşar hale geldiğini söyledi.

Gültekin, yeni dönemde verilen mücadeleler neticesinde iş ve işlemlerin, hizmetlerin hızlı yürütülmesi Rize’ye kazandırılacak birçok önemli gelişmeye vesile olduğunu belirterek” Bu anlamda Valimiz Nurullah Çakır’a, Genel Sekreterimiz Ümit Hüseyin Güney’e, karşılık beklemeden özveriyle birçok alanda mücadele eden meclis üyelerimize, Birim Müdürlerimize, idari ve teknik personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdareleri güçlenen yapısıyla birçok hususu çağın gerekleriyle birleştirerek çözüme kavuşturmaya çalışan bir kurum olduğunu kaydeden Vali Nurullah Çakır, Vali ve kurum amirleri olarak bu anlamda üzerlerine düşen misyonu yerine getirmek zorunda olduklarını söyledi.

Çakır, İl Özel İdareleri olmasa bile bu ülkeye birçok yönüyle tecrübe ve değer katmış, ülkenin büyümesi için mücadele eden siyasi ve gayrı siyasi tüm yapılarının, makamda veya kurumda olsun yada olmasın durma şanslarının olmadığını ifade ederek “Bu ülke bizim, gelecek bizim, bu coğrafya ve topraklar bizim, gelecek nesiller bizim. Yani kendimizi sorgulamadan ve sorgulatmadan İl Özel İdaresi olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yeni bir yarış içerisinde olduğunu ve bu yarış içerisinde Rize’nin de olması gerektiğini ifade eden Vali Çakır, şunları kaydetti:

İl Genel Meclisi, görüştüğü ve gündeme getirdiği projelerle bu yarışın içerisinde olduğunu gösteriyor. İl Genel Meclisi olarak çocuklarının gelişimini, sosyal yaşamın dinamiklerini, çekirdek ailenin korunmasını, turizm merkezi olarak ilimizi dünyaya açabilmenin yöntemlerini ve kültür sanat etkinliklerini ve bunun gibi birçok değeri konuşuyorsunuz. İl genel Meclisi artık salt yapıların yapmanın değil bunları nasıl estetik anlama ele almanın kaygısını yaşıyor hale geldi. Bu birlikteliği sağlayan Meclis Başkanı ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.