Rize Valiliği Basın Açıklaması

Rize Valiliği Basın Açıklaması

Hasar tespitle İlgili Basın Açıklaması yapıldı

 23-24 Nisan 2017 tarihlerinde İlimiz genelinde etkili olan 80-100 kuvvetindeki fırtına nedeniyle; İlimiz Merkez ve yer yer tüm İlçelerimiz çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri, elektrik hatlarındaki kopmalar şeklinde etkilenmiştir. Yaşanan afet sonucu 3 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış, sevk edildikleri hastanelerde gördükleri tedavi sonucunda taburcu olmuşlardır.

 

Yapılan ilk tespitler sonucu il genelinde yaklaşık 400 çatı ağır, orta ve hafif şekilde hasar görmüş, İkizdere İlçesi Çağrankaya Mahallesinde 1 caminin minaresi yıkılmış, 2 araç ise çatılardan kopan parçalar sonucu zarar görmüştür.

 

Yaşanan fırtına nedeniyle Rize Afet Müdahale Planı çerçevesinde Hasar Tespit Hizmet Grubu göreve çağrılarak, 6 ayrı ekip (Rize AFAD 2 ekip, Çevre ve Şehircilik 2 ekip, Özel İdare 2 ekip)  oluşturulmuş ve her ekipte 2 inşaat mühendisi görev almaktadır.

 

Hasar tespitleri hızlı bir şekilde ve bir plan dahilinde devam etmekte olup, 27 Nisan 2017 Perşembe günü itibariyle tespitlerin %80 tamamlanmıştır. Çatısı uçan vatandaşlarımızdan barınacak evi olmayanlar için barınma yerleri temin edilmiştir.

 

Hasar tespitleri tamamlandıktan sonra Başbakanlık AFAD Başkanlığının Acil Yardım Yönetmeliği ve bu Yönetmeliğe istinaden yayımlanan Acil Yardım Genelgesindeki hasar oranlarına göre belirlenen miktarlar kadar nakit yardımlar zarar gören vatandaşlarımıza verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.