Rize'de 100 Yaşında Kur'an-ı Kerim Öğreniyor

Rize'de 100 Yaşında Kur'an-ı Kerim Öğreniyor

Rize'de yaşayan 100 yaşındaki Muhammet Balıkçılar, Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmek için her gün camiye gidiyor.

Rize'de yaşayan 100 yaşındaki Muhammet Balıkçılar, Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmek için her gün camiye gidiyor. Camide çocuklarla birlikte Kur'an dersi alan Balıkçılar, belli bir yaştan sonra Kur'an öğrenmenin zor olduğunu, ancak öğrenmek için büyük çaba harcadığını söylüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz' sloganıyla başlattığı Kur'an-ı Kerim kurslarına Rize'de küçük çocukların yanı sıra yaşlılar da katıyor. Kömürcüler Camii'nde yapılan kursa katılan yaşlılar, küçük çocuklarla beraber Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Kursun en büyüğü 100 yaşındaki Muhammet Balıkçılar, belli bir yaştan sonra Kur'an öğrenmenin zor olduğunu, ancak öğrenmek için büyük çaba harcadığını söylüyor. 95 yaşındaki Memiş Kişmir ise kursa gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, Kur'an-ı Kerim öğrenmeden kurstan ayrılmayacağını ifade ediyor. Kursun en yaşlı üçüncü kişisi olan 70 yaşındaki Aynur Kişmir ise çocukların Kur'an öğrenirken kendilerine yardımcı olduklarını, belli bir yaştan sonra Kur'an öğrenemeyeceğini düşünenlerin yanıldığını söyleyerek akranlarını kursa davet ediyor.

Cami İmamı Kenan Albayrak, kursa çocukların yanı sıra köyde Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyen yaşlı vatandaşların da katıldığını ifade ederek, "Dedelerimiz ve ninemiz çok istekliler. Öğretmeye çalıştıklarımızı harfiyen yerine getirmeye çalışıyorlar. İki aylık kurs süresi içerisinde yeteri kadar pratik yapamazlarsa kurs bittikten sonra da camiye gelip ders alacaklarını söylüyorlar. Hepsinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek kurstan ayrılacağını düşünüyoruz." dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.