Rize'de 14 Bin Fidan Dağıtıldı

Rize'de 14 Bin Fidan Dağıtıldı

Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, tarafından Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Mavi Yemiş Likapa Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 54 aileye 14 Bin Likapa fidanı dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ve çok sayıda çiftçi katıldı.

KÖYLERE VE ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK

Çiftçilere yapmış oldukları desteklemelerde Rize’de çok büyük yol aldıklarını belirten Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal, “Son 4 yıl içerisinde Rize’mize yaklaşık 43 milyon TL’lik hibe projesi sağlamış olduk. Tek bir amacımız köylerimizi yeniden canlandırmaktır. Yaylalarımızı, meralarımızı ve mezralarımızı yeniden hayata kazandırmak istiyoruz. Köylerimizde başlattığımız KÖYDES projelerimizle yollarımızı yapıyoruz, betonlama ve asfaltlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Köylerimizin içme sularını destekliyoruz” dedi.


ÇALIŞMALAR EKSİKSİZ TAKİP EDİLİYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan KÖYDES projesine gerekli desteği verdiklerini söyleyen Karal, “Önceki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatlarıyla beraber bu projeleri başattık. Kesintisiz bir şekilde ilerleyebilmesi için bütün çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAY TARIMINA DESTEK NİTELİĞİNDE

 

Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, çay tarımının yanında vatandaşlara destek olunması anlamında Mavi Yemiş Likapa için destekleme çalışmalarını yaptıklarını söyledi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.