Rize'de Akıllı Telefonları Bisikletler Şarj Ediyor

Rize'de Akıllı Telefonları Bisikletler Şarj Ediyor

Akıllı telefon ve tabletlerin şarj sorunu ile vatandaşların hareketsizliğini ilginç bir faaliyette birleştiren Rize Belediyesi, pedal çevirerek cihazların şarj olmasını sağlayacak bisikletleri vatandaşların kullanımına sundu.

 Rize Belediyesi, Fener Sahili ve Osman Karavin caddesine yerleştirdiği bisikletli şarj cihazlarıyla vatandaşlara spor yapmaları gerektiğini hatırlatıyor. Projede bir bisikletin üzerine koyulan dinamo sayesinde pedal çevrildikçe elektrik üretiliyor. Üretilen elektrik akıllı telefon ve tabletleri şarj etmek için kullanılabiliyor. Bisikletli cihazı kullanan vatandaşlar, pedal çevirerek spor yaparken, telefonlarını da şarj edebilme olanağına kavuştular.

Çalışmayla birlikte spora dikkat çekilmesinin amaçlandığını belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Vatandaşlarımız hem spor yapıp hem de telefonlarını ve çeşitli cihazlarını şarj edebilecekler. Sahilde yapmış olduğumuz yeni düzenlemelerle birlikte bu cihazı da yerleştirdik. Sporla dolu sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için bu çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.



Başlangıç olarak 2 ayrı noktaya yerleştirilen bisikletlerin ileride ihtiyaç duyulan farklı yerlere de yerleştirilebileceği kaydedildi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.