Rize'de Ambulans Direksiyonuna Kadınlar Geçti

Rize'de Ambulans Direksiyonuna Kadınlar Geçti

Rize'de ileri ve güvenli sürüş tekniği eğitimi alan 3 kadın, yaklaşık bir yıldır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ambulans şoförü olarak hizmet sunuyor.

 Kadın şoförler, Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servisi İstasyonu'nda, evde sağlık hizmeti ve nakil amaçlı hastalara hizmet veren ambulansları kullanıyor. Ambulans şoförleri Nermin Atmaca (28), Elif Kutluata (32) ve Tülay Işıklar (30), sürüş teknikleri dolayısıyla görenlerin takdirini topluyor. 

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambulans şoförü olarak hizmet veren kişilerin ileri ve güvenli sürüş tekniği eğitimine tabi tutulduğunu söyledi. Eğitime katılan ve başarılı olan 3 kadının da ambulans şoförü olarak istihdam edildiğini belirten Şimşek, "Başarılı olan bu arkadaşlarımız görevlerini sürdürüyor. Şoförlerimiz gayet başarılı şekilde görevlerini yerine getiriyorlar." dedi.

Şimşek, kadınların ambulans kullanmasının ilgi çektiğini ifade ederek, "Şimdiye kadar herhangi bir kaza veya sorun yaşamadık. Bize bu işi hakkıyla yapabileceklerini gösterdiler." diye konuştu.

Dr. İlkay Şimşek, kadın şoförlerin genellikle nakil ekiplerinde görev yaptığını kaydetti.

- "Maalesef bazen trafikte işimizi zorlaştıranlarla karşılaşıyoruz"

Ambulans şoförü Nermin Atmaca, dört yıldır araç kullandığını ve Temmuz 2015'den itibaren de 112 Acil Servisi'nde görev yaptığını söyledi.

İşinin güzel yönleri kadar kötü yönleri de olduğunu dile getiren iki çocuk annesi Atmaca, "Herşeye rağmen işimi severek yapıyorum." dedi.



Atmaca, kadınların ambulans kullanmasının vatandaşların dikkatini çektiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Trafikte fark edince özellikle daha da dikkatle bakıyorlar. Zaman zaman önümüzü kesen ya da makas atanlar oluyor. Maalesef bazen trafikte işimizi zorlaştıranlarla karşılaşıyoruz. Bundan dolayı biraz rahatsızım ama bazı vatandaşlar da bizi görünce mutlu oluyorlar. Kadınların ambulans şoförü olmasını beğenen ve çok güzel bulanlar da var."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.