Rize'de Ayılar Vatandaşı Tedirgin Ediyor

Rize'de Ayılar Vatandaşı Tedirgin Ediyor

Kış uykusundan uyanan ayılar umdukları yiyeceği ormanda bulamayınca yerleşim yerlerine kadar indi.

Rize’nin Çayeli İlçesi Senoz Vadisi Kaptanpaşa Köyü Şen mahallesinde vatandaş tedirgin. Nedeni ise köye inen ayılar… Bu durum en fazla köyde arıcılıkla uğraşanları mağdur ediyor. Şuana kadar birçok kişinin arı kovanına saldıran ayılar bununla da sınırlı kalmıyor. Gittiği yerleri yıkıp geçiyor. Bir evin çatısını tahrip eden boz ayılar ekili olan mahsullere de zarar veriyor.

Köyde ayı alarmı verilirken gencinden yaşlısına herkes tedbirli davranıyor. Çünkü bu ayılar hiçbir şeyden korkmuyor ve köy yerinde insanlar gibi yürüyor, işi bittikten sonra gidiyor. Vatandaşın tek korkusu köyde birine zarar gelmesi… Bu sebeple imece usulü sabaha kadar nöbet tutuluyor.

Yan komşusuna dahi geçemez olan şen mahallesi halkı Ramazan ayı dolayısıyla teravih namazına toplu halde gidip geliyor. Ayının vurulmasının yasak olması sebebiyle elleri kolları bağlanan köy halkı yetkililere güvenlik önlemlerinin arttırılması konusunda çağrı yaptı.



Bu güne kadar insan canına zarar gelmemesi bundan sonra gelmeyecek anlamına gelmiyor. Aç kalan bu ayıların ne zaman ve nereden çıkacağı ise hiç bilinmiyo








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.