Rize'de "Ben de Fırçalıyorum" Etkinliği Düzenlendi

Rize'de "Ben de Fırçalıyorum" Etkinliği Düzenlendi

Rize’de “Ben de Fırçalıyorum” sloganıyla diş fırçalamanın önemi, doğru diş fırçalamanın önemi ve diş fırçalama tekniklerinin anlatımının yapıldığı etkinlik düzenlendi

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral, Rize Ağız Diş ve Sağlığı Merkezi’nin halkın sağlığı yönünde önemli faaliyetler bulunduğunu ifade ederek, “Ben de Fırçalıyorum”  etkinliği hakkında bilgi  verdi.

Ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, farkındalığının artırılması, doğru alışkanlıklar kazandırılması ve ülkemizin ağız ve diş sağlığı konusunda ileri düzeyde olmasının hedeflenmesi nedeniyle Rize’de “Ben de Fırçalıyorum” sloganıyla diş fırçalamanın önemi, doğru diş fırçalamanın önemi ve diş fırçalama tekniklerinin anlatımının yapıldığı etkinlik düzenlendi.

Doktorlar Sitesi’nde bulunan Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen etkinliğe Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Talib Başak, Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Nedim Turanlı,  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Uğur Yıldırım,  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap, Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.



Etkinlik öncesi açıklamada bulunan Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral, etkinliğin en önemli noktasının diş sağlığı hizmetine bir farkındalık yaratmak olduğunu kaydederek, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki mevcut hastalar ile halkımıza bu farkındalığı hissettirmek için bu etkinlik düzenlenmiştir. Yapılan etkinliğin destekçisiyiz. Diş sağlığı hizmeti bir davranış biçimiyle şekilleniyor. Bu davranış biçimini de küçük yaşta şekillendirmek gerekiyor. Bu işi çocukken edinirsek bir davranış haline geliyor. Ama onun dışında kötü alışkanlıklar gibi birilerinden görerek yapılmasına benziyor. Çocuklarımızı daha çok bu tür aktivitelerin içine katmak gerekiyor. 2012’de bununla ilgili tiyatro gösterimi yapılmıştı. Önümüzdeki aylarda bu tiyatro oyununu sayın valimizle, sayın milli eğitim müdürümüzün de katkılarını alarak bütün okullarda tekrarlamayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, ise "Ağız Diş Sağlı Merkezi’yle birlikte Rize halkına hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizler de bilimsel olarak bu çalışmalara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ağız diş sağlığı önemli olduğundan konu hakkında sempozyumlar ve bilimsel programlar, toplantılar düzenliyoruz. Hep birlikte inşallah güzel şeyler yapacağız." dedi.

Hafta sonuna kadar devam edecek etkinlikte yapılan açıklamaların ardından vatandaşlara  ve çocuklara diş macunu ile diş fırçası dağıtıldı. Ayrıca Rize Genç Girişim Tiyatro ekibi bir grup tiyatrocu, palyaço kıyafetleri giyerek çocuklara ve vatandaşlara diş fırçası ve diş macunu dağıtımına katkıda bulundu.













HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.