Rize’de ‘Bu Yaz Camideyim’ Projesi Başladı

Rize’de ‘Bu Yaz Camideyim’ Projesi Başladı

MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulunun düzenlediği ‘Bu Yaz Camideyim’ projesinin 2014 yılı çalışmaları başladı.

Genç MÜSİAD Rize Şubesi tarafından, çocukların yaz Kur’an Kurslarında camide geçirdiği zamanı sosyal faaliyetlerle destekleyerek hem öğrenme süreçlerine hem kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2014 yaz döneminde İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi işbirliği ile Reşadiye Mahallesi Camii’nde ‘Bu Yaz Camideyim’ projesi çalışmaları başlatıldı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra ALEMDAROĞLU, “2013 yılında ilkini düzenlediğimiz ‘Bu Yaz Camideyim’ projesini bu yıl Reşadiye Camii’nde İl Müftülüğümüz ve Rize Gençlik Merkezi işbirliğiyle daha geniş kapsamlı yürütmeyi hedefledik. Ayrıca şu an pek çok ilimizde MÜSİAD Gençlik Kurulu şubeleri tarafından ‘Bu Yaz Camideyim’ projesi yürütülmektedir. Genç MÜSİAD Rize Şubesi olarak bu dönem Reşadiye Mahallesi Camii İmam Hatibi Salih GÜNEY rehberliğinde ve Gençlik Merkezi gençlik liderlerinin de katılımıyla projemizi gerçekleştireceğiz.

Proje kapsamında yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımızın kurs kapsamında öğrenecekleri bilgileri pekiştirmek, öğrendiklerini uygulamaya teşvik etmek, motivasyonlarını arttırmak için sosyal faaliyetler, oyunlar, ikramlar, hediyelerle camide geçirdikleri zamanı daha etkin kılmaya yönelik çalışmalar düzenleyeceğiz. Kurs dönemi boyunca çocukların devam durumları ve derslerindeki basarı durumları sorumlu hocalar tarafından takip edilerek dönem sonu yapılacak değerlendirme ile kurstaki öğrencilere katılım belgeleri ile birlikte hediyeler verilecektir” diyerek kurs bitimine kadar Genç MÜSİAD Rize üyeleri ve Gençlik Merkezi gençlik liderleriyle birlikte her Çarşamba günü çocuklarla bir araya gelerek faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade etti.

‘Bu Yaz Camideyim’ projesine destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK projenin tanışma programında Reşadiye Camii’nde kurs öğrencilerini ziyaret etti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan ÇELİK, “Burada olduğunuz için bizim sizleri alkışlamamız gerekiyor. Çok güzel bir yerdesiniz ve çok güzel bir organizasyon. Sizi burada görmek bana çok büyük mutluluk veriyor. Yaz boyunca iyi hocalar tarafından hem eğitiminizi alacak hem de proje kapsamında abi ve ablalarınızla eğlenceli etkinliklerle öğrenmenize katkı sağlayacaksınız.

Program boyunca sizler için sürprizler hazırlamaktayız. Ayrıca İl Müdürlüğümüzün yaz spor okulları da devam etmekte, sizlerin de katılımını bekliyoruz.” diyerek projeyi düzenleyen Genç MÜSİAD Rize Şubesine ve projeye destek veren Gençlik Merkezi gençlik liderlerine ve İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini sundu.

Toplu fotoğraf ve meyve ikramıyla sonlandırılan programın sonraki haftalarda farklı etkinliklerle devam ettirileceği bildirildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.