Rize’de Çay Fabrikasında Arbede!

Rize’de Çay Fabrikasında Arbede!

Rize’de Çaykur’un da ortak olduğu ÇAYSAN’a ait kutu fabrikasında işe başlayacak 10 yeni personel fabrikaya sokulmadı, ilçe halkından 30 kişilik bir grup işe başlayacak olan yeni işçileri darp etti.

 Rize’nin İyidere ilçesi Hazar Mahallesi’nde bulunan ve Çaykur’un da yaklaşık % 30 hissedarı olduğu ÇAYSAN’a ait fabrikaya dün iş başı yapmak üzere giden 10 yeni işçi, 30 kişilik grubun saldırısına uğradı. 4 işçinin darp edildiği olaylar sonrası işçi alımlarının dondurulduğu bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Hazar Mahallesinden 30 kişilik bir grup ilçe dışından fabrikaya işçi alımı yapıldığı gerekçesiyle işbaşı yapacak 10 işçiyi fabrikaya sokmadı. Fabrika önünde yaşanan tartışma arbedeye döndü ve işe başlayacaklardan 4 kişi darp edildi. Gruptakilerden bazı kişilerin alkollü olduğu iddia edildi.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’nin fabrikaya gelerek Çaysan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Şenkaya ile görüşmesinin ardından gruba yönelik yaptığı konuşma sonrası grup dağılırken, işçi alımlarının dondurulduğu ve ilerleyen günlerde işçi alımlarının netlik kazanacağı bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.