Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor

Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor

Rize’de çocuk hastalıkları poliklinikleri tek çatı altında toplanıyor

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sümbül, 11 Mart tarihinden itibaren Rize’de ki Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin Rize Devlet Hastanesi içerisinde oluşturulan yeni bir ünite ile tek çatı altında toplanacağını söyledi.
Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sümbül düzenlediği basın açıklamasında çeşitli kamu hastanelerindeki Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin tek çatı altında toplanarak hafta içi sabah 08:00 saatleri ile 21:30 saatleri arasında poliklinik hizmeti verileceğini belirtti.
Sümbül açıklamasında, şunları söyledi:
“İlimiz Merkez ilçede bulunan T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 366 ; Rize Devlet Hastanesi de toplam 358 adet yatak ile hastalarımıza hizmet vermektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu hizmeti 16 çocuk ve 9 da yoğun bakım olmak üzere toplam 25 yatak ile Rize Devlet Hastanesi de 18 çocuk 10 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 28 yatak ile vermektedir. Oysa ki Rize Devlet Hastanesi çocuk servisinde 59 çocuk yatağı 16 da yoğun bakım yatağı bulunmakta olup yoğun bakım yatak sayısı 24’ e kadar çıkartılabilmektedir. Dolayısı ile de Rize Devlet Hastanesi çocuk servisinde bulunan yataklar gerek sayı gerekse de kalite yönünden ilimizin taleplerini karşılayabilecek düzeydedir. Bu nedenle de T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümünün Rize Devlet Hastanesine taşınmasına karar verilmiştir. Böylece hem çocuk hastalarımızın yatak sıkıntısı nedeni ile il dışına sevk edilmelerine gerek kalmayacak; hem de çocuk servisinden boşalan yatakların başka bölümlerin kullanması sayesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yatak sıkıntısı azaltılmış olacaktır.”
Sümbül, 11 Mart Pazartesi gününden itibaren sadece Rize Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Çocuk Hastalıkları Servisi ve polikliniğinin hasta kabul edeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi Çocuk bölümlerinin, Rize Devlet Hastanesinde hizmet verme uygulaması 11.03.2013 tarihinden itibaren başlayacaktır.11.03.2013 Pazartesi gününden itibaren İlimiz Merkez İlçede Çocuk Hastalarımıza yönelik hizmetimiz Rize Devlet Hastanesi binasında verilecektir. Bu uygulama sadece poliklinik hastalarına yönelik olmayıp; çocuk acil hastalarımıza da aynı şekilde Rize Devlet Hastanesi Binasında hizmet verilecektir. Uygulamanın başlaması ile normal mesai dışında ayrıca akşam 17:00 ile 21:30 saatleri arasında da çocuk hastalara yönelik olarak poliklinik hizmeti verilecektir.”


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.