Rize'de Çöp Sorunu

Rize'de Çöp Sorunu

Rize en kalabalık günlerini yaşıyor.Yaz mevsiminde artan nüfus trafik sorununu ve çevre kirliliğini artırırken alınan önlemler ve belediyenin sorunları çözme çabası da yetersiz kalıyor.

Rize’nin en işlek caddelerinden biri yani cumhuriyet caddesi. Göze yol kenarında bulunan çöpler çarpıyor.Çöp sorunun yaşandığı yerlerden biri de sahil bölgesi

Rize sahilinde ve sanayii bölgesinde gelişigüzel yol kenarlarına bırakılan çöpler sokak köpekleri tarafından etrafa yayılıyor. Yeşili ,Mavisi ve doğasıyla büyüleyen Rize’nin güzelliğine gölge düşürüyor.

Rize'de ki belirgin problemlerin başında gelen Çöp sorunun nedenleri arasında ilk sırada Vatandaşların yeterince çevre bilincine sahip olmaması bulunuyor.

Şehrin en işlek caddelerindeki kirlilikle ilgili eleştirilerden Rize belediyesi de payına düşeni alıyor. Temizlik ekiplerinin yeterli çalışmadığından dert yanan vatandaşlar şehirde çöp kovalarının yetersiz olduğunu da söylüyor.

Aşırı sıcaklar nedeniyle toz probleminin de yaşandığı Rize de vatandaşlar, belediye ekiplerinin tazikli suyla temizleme çalışması yapmasını istiyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.