Rize’de En Coşkulu Öğle Namazı

Rize’de En Coşkulu Öğle Namazı

Rize’de, Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında, anne babalar çocukları ile birlikte öğle namazı kılmak üzere Sahil Camisi’nde bir araya geldi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Kuran Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan bir etkinlik sergilendi.

Gösterileri Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan başta olmak üzere çok sayıda kişi izledi. Etkinlik kapsamında Rize en coşkulu öğle namazına ev sahipliği yaptı.

Anne ve babalar çocukları ile birlikte “Yedi yaşında namaza başlıyorum projesi” kapsamında Rize Sahil Camisi’nde buluştu. Uyarılar üzerine anneler erkeklerin namaz kılacağı kısmı boşalttı. Babalar oğulları ile anneler bayanlara ayrılan bölümlerde kız çocukları ile birlikte öğle namazlarını kıldı. Cami çocuklar ile dolup taşarken bir çok kişi camide namaz kılacak yer bulamadı. Bir çoğu ilk kez camiyle tanışan çocuklar görülmeye değer görüntüler oluşturdu.

Programla ilgili açıklama yapan Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Peygamber Efendimizin hadisinden yola çıkarak böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirterek şöyle konuştu: “Kutlu Doğum haftamızın son gününde, son program olarak ‘Yedi Yaşındayım Namaza Başlıyorum’ programı ile etkinliklerimizi tamamlıyoruz. Bu program ilk defa icra ediliyor. Dolayısı ile müthiş bir izdiham var. Bizim hedefimiz Peygamberimizin ‘çocuklarınızı yedi yaşında namaza başlatın’ talimatını fiilen yerine getirmektir. İnşallah bu program iştirak eden bine yakın yavrumuzun namaza başlamaları için bir dönüm noktası olacaktır.”

Minikler ise camide bulundukları ve namaz kıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.