Rize'de En Güzel Etkinlik

Rize'de En Güzel Etkinlik

Rize’de 6-12 yaş arası çocukların “7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum” temalı programda toplu namaza başlama merasimi düzenlenecek.

Rize Müftülüğü ve Tüm Din Hizmetleri Derneğinin birlikte organize ettiği “7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum” temalı programda, 6-12 yaş arası çocuklar, 19 Nisan Cumartesi günü Öğle Namazında Sahil Camii’nde namaza başlama merasiminde buluşacak.

Programla ilgili Berat Camii Uzman İmam Hatibi ve Tüm Din Hizmetleri Dernek Başkan Yardımcısı Halil Çelik, yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin “7 yaşında çocuğunuza namazı alıştırın” hadisi şerifinden yola çıkarak ilkini İstanbul Fatih Camii’nde gerçekleştirdikleri programın ikincisini Rize’de gerçekleştireceklerini kaydederek, “Amacımız namaz gibi önemli bir ibadeti,  çocuklarımıza benimsetmek bu konuda onları teşvik etmek, camide büyüyen ve eğitim alan bir nesil yetiştirmektir. Programa katılan her çocuğumuza hediye paketi vereceğiz. Programda, Cami içerisinde Kur’an-ı Kerim, ilahi, şiir okunacak ve çocuk imam ve müezzin çocuklar sembolik namaz kıldıracaktır. Cami dışında ise çocuk programı düzenleyen Ahmet Şahin ve ekibi çocuklarımıza unutamayacakları bir gün yaşatacaklardır.  Rize ve ilçelerindeki, 6-12 yaş arası çocuklarımızı aileleriyle birlikte Sahil Camii’ne bekliyoruz.” diye konuştu.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.