Rize'de Eylemcilere Büyük Tepki

Rize'de Eylemcilere Büyük Tepki

Akşam saatlerinde Rize’de bir açıklama yapmak isteyen gurupla Rizeli vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Büyük bir çoğunluğunu gençlerin oluştuğu Rizeli gurup eyleme destek vermek ve açıklama yapmak isteyenlere sert tepki gösterdi.

Polisin zor anlar yaşadığı tartışmalar esnasında vatandaşlar olup biteni merakla izlerken gezi parkı eylemi için destek açıklaması yapmak isteyen guruba tepki gösterdiler.

Yaklaşık bir saat süren olay esnasında eylemciler belediye bloklarına sığınırken polis Rizeli gurubu yatıştırmakta zorluk çekti.

Açıklama yapmak isteyen guruba tepki gösteren Rizeli gurup polisin ve vatandaşların çabalarıyla sakinleştirilirken gösteri yapmak amacıyla Rize’ye gelen gurup polis korumasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

TGB grubu açıklama yapmak istediği sırada vatandaşlar izin vermedi. Bunun üzerine grup dağılırken karışlıklı atışmalar biranda kavgaya dönüştü. Bir anda toplanan Rizeli vatandaşlar göstericileri kovaladı. Çelik kuvvet ekibi son anda vatandaşların önünü keserek eylemcilere ulaşmasına izin vermedi. Bir iş hanına saklanan göstericileri vatandaş uzun süre bırakmadı binanın önünde yüzlerce kişi toplanırken karşı gruptan birisinin gelmesi ile ortalık iyice kızıştı. Kavgayı ayıramayan polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Eylemciler henüz girdikleri handan çıkarılamadı. Takviye çelik kuvvet ekipleri getirildi.

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ve Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice vatandaşları sakinleştirmek için olay yerine geldi.

TGB Üyeleri Belediye bloklarından çıkamıyor. Emniyet güçleri bina etrafında önlem almış durumda

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
















FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.