Rize’de Gençlik Kampları için başvurular başladı

Rize’de Gençlik Kampları için başvurular başladı

Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘Yaz Gençlik Kampı’ başvuruları 24 Mayıs’ta başladı. Başvurular 3 Haziran’da sona erecek.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı ‘Yaz Gençlik Kampı’ başvuruları 24 Mayıs’ta başladı. 7 günlük dönemler halinde düzenlenecek kamplar için başvurular 3 Haziran’da sona erecek.

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, binlerce gencin gençlik kamplarında bu yıl da dolu dolu bir yaz dönemi geçireceğini belirterek, “Gençlerimizi 12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında 8 yeşil (doğa) ve 8 mavi (deniz) olmak üzere toplam 16 kampımızda ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Gençlerimiz, kamp dönemleri boyunca hayatları boyunca unutamayacağı bir dönem yaşayacaklar” dedi.

Gençlerin serbest zamanlarını kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen Yaz Gençlik Kampları için başvurular ‘kampbasvuru.gsb.gov.tr’ adresinden yapılabilecek.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ayrıca bütün katılımcıların seyahat ve sağlık sigortaları da yapılacak.

KAMPLARDA BİRÇOK FAALİYET YER ALACAK

Gençlik kamplarında okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibi birbirinden sportif faaliyetlerin yanı sıra sokak oyunlarına müzik, tiyatro, halk oyunları gibi zamanı değerli kılan etkinliklerden kültürel gezilere ve kişisel gelişim seminerlerine kadar pek çok aktivite olacak. İsteyen gençler, Ramazan ayına özel kamplarına da başvura yapabilecek. Ramazan kamplarında eski gelenekler yaşatılırken, Ramazan ayının maneviyatına uygun seminerler düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Yaz Gençlik Kampları, 12 Haziran-2 Ekim tarihleri arasında toplam 13 dönemde gerçekleştirilecek. Kampların düzenleneceği yerler ise gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (çadır) kamplarında bir araya gelecek. Mavi (deniz) kampları ise İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar’da düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.