Rize’de Göz Kamaştıran Eğitim Kurumu

Rize’de Göz Kamaştıran Eğitim Kurumu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim Fakültesi Göz Kamaştırıyor

Rize’nin Çayeli İlçesinde Karadeniz’in doğu sahilinde, denizin kucağında kurulmuş bir leb-i derya okulu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi… Ve bu üniversitenin 1997’den bu yana yükselen yıldızı RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal TAVUKÇU, “Bölgemize has doğal geleneksel mimarisiyle yenilenen fakültemiz eğitim yerleşkesi, zümrüdün eteğinde, safirin kucağında bir bilim yuvası olarak öğrencilerimizi kucaklıyor.”dedi.

Eğitim Fakültesinin doğuşunu ve bugün gelmiş olduğu görkemli son durumu gazeteci-yazar B.Ali Kavalcının sormuş olduğu sorularla cevaplayan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal TAVUKÇU, “2012-13 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği olmak üzere Lisans düzeyinde beş; İlköğretim( Sınıf Öğretmenliği) ve Fen Bilgisi Öğretmenliği olmak üzere lisansüstü düzeyde iki programla eğitim-öğretme devam eden Eğitim Fakültesi, doğa harikalarıyla çevrelenmiş masalsı kasabaları andıran Çayeli ilçesinde kurulmuş. Okulun 2076 öğrencisi; 81 akademik, 36 idari personeli bulunuyor.


Akademik kadronun genç, hevesli, dinamik bir grup olduğu ilk bakışta dikkat çekiyor. Fakülte kadrosu titizlikle, başarılı ve deneyimli bilim adamlarıyla genç akademisyenlerin güçlerinin sentezlenmesi fikriyle oluşturulmuş. Kadro, son hızla ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel makaleler, son yıllarda yürütülen TÜBİTAK destekli Bilim-Toplum projeleri, öğretmenlere yönelik hizmet-içi eğitim faaliyetleri, çeşitli kuruluşlarca desteklenen araştırma projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

1997’den bu yana sürekli ilerleme gayretinde olan Fakülte için harcanan çaba boşa gitmemiş, 2012 yılı KPSS’ de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik görevini icra etmeye hak kazanan mezunlar arasında Fakülte, ülke genelindeki Eğitim Fakülteleri arasında 3. sırada yer alma başarısını göstermiş. Fakültemiz alanında öncü duruma getirmek için hevesle yorulmak bilmeden çalışan yönetim, uluslararası arenada da yükselmek için kolları sıvamış; öğrenci ve akademisyen değişim programlarıyla dışa açılabilmek için birçok Avrupa ülkesiyle anlaşmalar yapmış. Artık fakülte öğrenci ve akademisyenleri eğitimlerinin ve araştırmalarının bir kısmını Polonya, Macaristan, Malta, Gürcistan gibi birçok ülkede sürdürebilecekleri gibi bu ülkelerden de öğrenci ve akademisyen gelebilecek. Fakülte tarihinin on dört yıl içerisindeki gözde etkinliklerinin en önemlilerinden biri de Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce akademisyenin ağırlandığı, 2012 Mayıs ayında düzenlenen 11. USOS (Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu)… Yüzlerce bilimsel çalışmanın paylaşılıp sunulduğu bu organizasyon sayesinde hem fakülte hem Çayeli görücüye çıkma imkânı bulmuş, zümrüt yeşilinin eteklerindeki bu bilim yuvası böylelikle akademik camianın ilgisini ve takdirini toplamış. Bu çaba ve doğal getirisi olan başarı, öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen gençlerin tercihlerinde vücut bulmuş. Fakültede öğrenim gören her altı öğrenciden biri, RTEÜ Eğitim Fakültesi’ne tercihlerinde ilk sırada yer vermiş. Yenilenmeyi ve durmaksızın gelişmeyi düstur edinen Fakülte, 2012 yılında kabuğunu da değiştirmiş; geleneksel Rize mimarisiyle modernliği harmanlayan yeni fiziki yapısına kavuşmuş.


Yenilenen fakültede en son öğretim teknolojileriyle donatılmış yirminin üzerinde derslik, öğrencilerin çeşitli etkinlik ve deney ihtiyaçlarına tümüyle cevap verebilen donanımlı altı laboratuar yer almakta. Bu doğa harikası şirin kentin kucağındaki fakültede birçok öğrenci kulübü de faaliyet göstermekte: Görsel Sanatlar Kulübü, Doğa ve Hayat Fotoğrafçılığı Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Türk Dünyası ve Tarihi Kulübü, Toplum Gönüllüleri Kulübü bu etkin gruplardan bazıları…

Bu sayede Fakülte sosyal beceriyle, genel kültürle, nitelikli eğitimle ve meslek aşkıyla donanmış eğitim neferleri yetiştirme hedefine emin adımlarla ilerlemekte. Güzel Ülkemizin en stratejik mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleğine gönül verecek ve donanımlı öğretmen olmak isteyecek gençlere Fakültenin kapıları sonuna kadar açık.”diye cevapladı.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.