Rize’de Heyelan

Rize’de Heyelan

Rize’nin İyidere ilçesi Hazar mahallesinde meydana gelen heyelan sonrası 30 dönümlük bir alanda kayma meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Hazar mahallesinde geçtiğimiz gün heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası 30 dönümlük geniş bir alanda toprak kayması görüldü. Toprak kayması yavaş bir şekilde devam ederken, bir ev kısmen çöktü. 8 bina ve apartmanda ise çatlaklar oluştu. Köy yolu bir çok yerinden ikiye yarıldı. İçme suyu şebekesi de hasar gördüğü için mahalleye içme suyu verilemiyor.
İyidere Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz ve uzmanlar bugün olay yerinde incelemelerde bulundular. Yapılan incelemede 30 dönümlük bir alanda kayma meydana geldiği, kaymanın devam ettiği, zeminde çatlaklar oluştuğu ve bir çok binanın çatladığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Mete, “Geçtiğimiz gece mahalle sakinleri gürültü ile uyanmış. Heyelan oldu. Heyelan yavaş bir şekilde devam ediyor. Bir ev kısmen çöktü. Bu evi tahliye ettik. 8 ev ve apartman risk altında. Mahalle yolu bir çok yerinden çatladı. İçme suyu şebekesi hasar gördü. Onarım çalışmalarına başladık. Ancak hasarımız büyük. Devletimin yardımına ihtiyacımız var. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.
Mahalle sakinleri ise yaptıkları açıklamada, “Gürültü ile uyandık. Deprem oluyor sandık. Evlerimiz çatladı Korku içerisindeyiz” dediler.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.