Rize’de hırsızlar 18 evi soydu

Rize’de hırsızlar 18 evi soydu

Rize’de hırsızlar 18 evi soydu - Köy evlerine giren hırsızlar köylülerin makinelerini çaldı

 Rize’de 18 köy evine giren hırsızlar köylerden çaldıkları tarım makinelerini satmaya çalışırken yakalandı. Havaların soğumasıyla köylerden şehre inen vatandaşların evlerinde günlerce keşif yapan hırsızlar, soba yanmayan evlerin boş olduğunu tespit ederek gece yarısı belirledikleri bu evleri soydu. 

Rize Merkez’e bağlı Ketenli köyü ve civar köylerde 18 eve giren hırsızlar vatandaşlarım tarım malzemelerini çaldı. Ağaç motorları, ot biçme makineleri ,televizyon gibi değerli malzemeleri çalan hırsızların pişkinlikleri de yok artık dertti. 

Zanlılar girdikleri evde kahve yapıp içtikleri belirlendi. Hırsızlar Emniyet güçlerinin çalışmaları ile çaldıkları eşyaları satmak üzereyken yakalandı.
 
Ketenli köyü muhtarı Yahya Balcı hırsızların köyün girişinde bulunan kamera sayesinde tespit edildiklerini belirterek :”Ağaç motorları takım aletleri gibi malzemelerimiz çalındı tahmini bizim köyde 15-20 bin civarında bir kaybımız var.

Bir kutu hazır kahveyi alıp hırsızlık için gittikleri diğer evde içmişler. Aktaş, Veliköy, Akpınar, Pınarbaşı köylerinde toplamda 18 eve girmişler. Bizim burada en büyük şüphemiz bu köylerden birileri bunlara yardım etmişmi. Şu anda hırsızlar jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Bazı aletler evlerinden çıktı fakat hala bulunamayan malzemeler var onları kime sattıkları belli değil savcılığa çıkacaklar büyük ihtimalle onlarda bulunacaklar” ifadelerini kullandı.


 
Evi soyulan Nazmı Yazıcı ise 3 kez evine hırsızların girdiklerini belirtti. Yazıcı :”3 defa soyuldu evim sonuncuda bunları yakalattık. Bundan sonraki karar devletimize kalmıştır fakat bunlar hemen çıkar diyorlar.




Bunları salıp ta insanların başına bela etmesinler cezalarını çeksinler bizim halimizi görüyorsunuz. Kendimizden kısıp çiftçi olduğumuz için aldığımız malzemelerimizi hep çaldılar” dedi. 






.
.
.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.