Rize’de İlk Kurban Bağışı Necati Hoca’dan

Rize’de İlk Kurban Bağışı Necati Hoca’dan

Yeryüzünde iyilik hâkim olana kadar durmaksızın çalışmayı şiar edinen Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 27 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyor.

 Yeryüzünde iyilik hâkim olana kadar durmaksızın çalışmayı şiar edinen Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 27 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan ve en son Rize Merkez Orta Cami’den yaş haddinden emekli olan, emeklilik sonrası ise din hizmetine Çay Tv ekranları vasıtası ile devam eden Türkiye’nin birçok şehrinden izleyici kitlesine sahip, Rize`nin tanınmış hocalarından Necati Hutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Vekâletle Kurban Bağışı kampanyasına Rize’den ilk bağışı yaparak destek verdi.


 
İlimizin kanaat önderlerinden fıkıh ve ilmihal konularında derin ilme sahip, Çay Tv’de yayınlanan “Necati Hoca Cevap Veriyor” dini programıyla 90’a yaklaşan yaşına rağmen sempatik tavırlarıyla izleyenleri Kur’an ve Sünnet ışığında aydınlatan Necati Hoca Türkiye Diyanet Vakfı’nın Vekâletle Kurban Bağışı kampanyasına destek vererek canlı yayın esnasında bağışta bulundu ve izleyenlerden de destek istedi.


 
Çay Tv’de yayınlanan “Necati Hoca Cevap Veriyor” programına konuk olarak katılan İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Vekâletle Kurban Bağışı kampanyası hakkında bilgilendirmede bulundu ve Necati Hoca’nın bağışını kabul etti.


 
Çakmakçı yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dünyanın 143 ülkesinde Vakfımıza emanet edilen kurbanlar, İslami usullere göre kesilmekte, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. 



Bu yıl vekâlet yoluyla kurban bedeli yurt içi 890 TL, yurt içi ise 725 TL olarak belirlendi.  ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ temasıyla 01.07.2019 tarihinde başlatılan vekâletle kurban bağışı kampanyası 10 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek olup bağışta bulunmak isteyenler TDV şubeleri, il ve ilçe müftülükleri PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar, online bağış ve mobil bağış yollarından herhangi biriyle bağış yapılabilecek. Detaylı bilgiler Cami ve Kur’an Kursu görevlileri, il/ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı il/ilçe şubelerinden öğrenilebilecektir, dedi. 

 

04-07-2019 NECATİ HOCA CEVAP VERİYOR PROGRAMI İZLE

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.