Rize’de İmamlar Güzel Ezan Okumayı Öğrendi!

Rize’de İmamlar Güzel Ezan Okumayı Öğrendi!

Rize’de merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından Rize İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu” sona erdi. 5 makamda güzel ezan okuma kursuna katılan kursiyerler kurs sonunda belgelerini teslim aldı.

Rize İl Müftülüğü tarafından birincisi Çaykent Beldesinde düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu” sona erdi.

Rize’de merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından, vatandaşın güzel ses ve makamla ezan dinlemesi maksadıyla Rize İl Müftülüğü’nce birincisi Çaykent Beldesi Müderrisler Mahallesi Camii’nde düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Kursu” sona erdi.

Merkez Yeni Orta Camii İmam-Hatibi Mikail Türüt’ün rehber öğretici olarak görevlendirildiği kursta, kursiyerler Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarında yaklaşık bir ay boyunca ezan okumayı öğrendiler.

Kurs sonunda düzenlenen belge törenine, İl Müftü Vekili Rüstem Can, Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Eğitim Uzmanı Şakir Sadıkoğlu, Rehber Öğretici Mikail Türüt ve kursiyerler katıldı. Törende kursiyerlere belgeleri verilerek, beş makamda okudukları ilahilerle öğrendiklerini sergilediler.


Kursun çok verimli geçtiğini ve kendileri için çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler “bu hizmeti ayağımıza getiren İl Müftümüz Sayın Yusuf Doğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadeleriyle duygularını dile getirdiler.

İl Müftü Vekili Rüstem Can ise tüm kursiyerleri tebrik ederek ilerleyen günlerde diğer bölgelerde de kursların açılacağını ve böylelikle tüm personelin bu kurslardan istifade edebileceğini dile getirdi.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.