RİZE'DE İTFAİYE TEŞKİLATIMIZIN 303. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

RİZE'DE İTFAİYE TEŞKİLATIMIZIN 303. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 303. yıl dönümü Rize Öğretmenevinde kutlandı. Rize Belediyesi İtfaiye teşkilatı tarafından hazırlanan kutlama programına Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve İl Garnizon Komutanı Albay Rahmi Helvacı Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Yılmaz katıldı.

 Bölgesinde en güçlü itfaiye teşkilatı olan Rize Belediyesi İtfaiye teşkilatı eğitimli insan gücü ve modern araçlarla donatılmış olup;  her yıl bünyesine yeni araç ve gereç alımı yaparak gücüne güç katmaya devam ediyor.

303. yıl münasebeti ile Öğretmenevinde hazırlanan program Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile açıldı. 


 
Kutlama programında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Ülkemizde ilk olarak 25 Ekim 1714’de kurulan Türk İtfaiyesi, köklü ve şerefli bir geçmişe sahiptir.


 
İtfaiye teşkilatımız Rize Belediyesiyle beraber güçlenerek ve daha da büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor. 7-24 milletimize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.
Canımızı, malımızı, doğal ve tarihi zenginliklerimizi, yangına karşı korumada hepimize görev düşmektedir. İtfaiye Haftası’ndaki amaç; itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın önlemleri konusunda halkımızı aydınlatmak ve düzenlenen etkinliklerle yangın ve diğer afet koruma şekillerine dikkat çekmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır.


 
İtfaiye ekiplerimiz görevlerini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda çalışıyor. Yaz, kış demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerini özveriyle yürütüyor. Hepsine minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; itfaiyecilerimizin kazasız ve belasız bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini temenni ederken, yangınsız ve afetsiz günler diliyor, tüm itfaiye personellerimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyorum.”

 
Programda konuşma yapan itfaiye müdürü Uğur Minder İtfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Minder ayrıca; “Yangın veya benzeri bölgelerdeki daha büyük olasılıkların engellenebilmesi için halkımızın kurallara uyarak bizlere yardımcı olmalarını, çekilen kırmızı hattın aşılmamasını istiyoruz. Bu hem bizler hem de vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır” dedi. 


 
Konuşmaların ardından hazırlanan sunum  itfaiye müdürü Uğur Minder  tarafından konuklara anlatıldı. Program verilen yemek le sona erdirildi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.