Rize'de Kaçak Silah Atölyesine Operasyon

Rize'de Kaçak Silah Atölyesine Operasyon

Rize’de jandarma istihbarat ekipleri tarafından yürütülen istihbari çalışma neticesinde, kaçak silah atölyesine baskın düzenleyen jandarma ekipleri gördükleri karşısında gözlerine inanamadı.

   Rize’de Jandarma İstihbarat ekiplerinin yaptıkları çalışma kapsamında Jandarma timleri Ardeşen İlçesi Deniz Mahallesi’nde bulunan N.V isimli şahsa ait beş katlı binanın bodrum katına baskın düzenlediler. Düzenlenen baskında kaçak bir silah atölyesi tespit edildi. Atölye ve çevresinde yapılan incelemede atölyenin baskınlara karşı 24 saat güvenlik kameraları ile korunduğu anlaşıldı. Atölyede yapılan aramada ise silah fabrikalarına kullanılan ve yaklaşık bir milyon TL değerinde bilgisayarlı CNC makinesi ele geçirildi. 
Öte yandan 6 adet imalata hazır tabanca gövdesi ve silah yapımında kullanılan bol miktarda malzemeye el konuldu. CNC makinesinin ne şekilde temin edildiğinin anlaşılabilmesi için makine Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderildi. Bilgisayarlı CNC makinesi bilgisayar veri tabanına yüklenen her hangi bir silah modeline ait verilerin bire bir imal edilmesine imkan veriyor. Makine ile ayrıca namlu da açılabiliyor.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.