Rize'de Karavan Cinayeti

Rize'de Karavan Cinayeti

Rize’nin Derepazarı ilçe merkezinde dün gece bir İtalyan turistin karavanı içinde bıçaklanarak öldürülmesi, eşinin de bıçaklanarak yaralanması olayı ile ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gürcistan’dan yaklaşık 15 gün önce Türkiye’ye 6 karavanla giriş yaptıkları ve bir süredir bölgedeki turistik merkezleri gezdikleri öğrenilen 20 kişilik İtalyan turist kafilesi dün akşam Derepazarı ilçe merkezindeki bir restoranda akşam yemeği yedikten sonra geceyi geçirmek üzere park ettikleri karavanlarına geçtiler. Gece saat 02.00 sıralarında karavanlardan birine üstte bulunan havalandırma penceresinden giren bir kişi karavanda bulunan İtalyan turist Giorgio Bozzo’yu (70) bıçaklayarak öldürürken, eşi Rita Bozzo’yu ise bıçakla yaraladı. Olay sonrası şahıs kaçarken, bayan Bozzo’nun bağırarak yardım istemesi üzerine yaralı turist Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Ritta Bozzo’nun polise verdiği ilk ifadesinde, gece karavanın içinin karanlık olması nedeniyle saldırganın yüzünü görmediğini ancak eşinin bıçakladıktan sonra saldırganla boğuşma yaşadığını ve bu boğuşma sırasında bıçaklandığını söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 5 kişiyi gözaltına alırken, gözaltına alınan şahısların ifadelerinin alınmasının ardından bu sayı 2’ye indirildi. Olayla ilgili suç aleti bıçağın da ele geçirildiği öğrenilirken, olayı madde bağımlısı H.K.’nın (33) gerçekleştirdiği şüphesi üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.