Rize'de Koronavirüs Tedavisi Gören 57 Kişi Taburcu Edildi

Rize'de Koronavirüs Tedavisi Gören 57 Kişi Taburcu Edildi

Rize’de 3’ü ölümle sonuçlanan 119 kişinin yeni tip koronavirüs salgınına yakalandığı ve hastanelerde tedavi görenlerden 57’sinin taburcu olduğu öğrenildi.

 Rize’de bugüne kadar 1500’e yakın kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 119 kişide Kovid-19 virüsü görüldü. Kentteki hastanelerde tedavi gören 119 hastadan 3’ü hayatını kaybetti, aralarında sağlık personellerinin de yer aldığı 57 kişi taburcu oldu. 59 hastanın ise tedavileri devam ediyor.

 
HIZLI TEST KİTLERİ DE RİZE’YE GELDİ
 
Sağlık Bakanlığının ülke genelinde 44 ilde 73 merkezin "Kovid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirdiği merkezlerden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Mikrobiloyoli Ana Bilim Dalı Laboratuvarlarında yapılan molekül test sayılarında artışlar sağlanırken günlük yaklaşık 200 kişiye moleküler test yapıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
Ayrıca, bakanlığın belirlediği algoritma ve kriterler dahilinde yapılacak testler için hızlı tanı test kitlerinin Rize’ye geldiği ve günlük yapılacak test sayısının daha üst seviyelere çıkarılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.