RİZE'DE KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜMDEN SONRA KENDİRLİ BELDESİNDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

RİZE'DE KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜMDEN SONRA KENDİRLİ BELDESİNDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Rize’de Yeni tip koronavirüs salgınına bağlı olarak hayatını kaybeden 65 yaşındaki akciğer hastası Z.Y. Kendirli ’de defnedildi. Virüs salgını sonrası Rize’de yaşanan ilk ölümün ardından Kendirli beldesine giriş çıkışlar yasaklandı.

 Rize’de Yeni tip koronavirüs salgınına bağlı olarak hayatını kaybeden 65 yaşındaki akciğer hastası Z.Y.  Kendirli ’de defnedildi.  Virüs salgını sonrası Rize’de yaşanan ilk ölümün ardından Kendirli beldesine giriş çıkışlar yasaklandı.

Rize’nin kendirli beldesinde akciğer hastası olduğu öğrenilen 65 yaşındaki Z.Y koronavirüs (Kovid-19) salgınından tedavi gördüğü Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.
Yaklaşık 1 hafta önce korona teşhisi konulan  ve hayatını kaybeden Z.Y.'nin cenazesi, güvenlik önlemleri alınarak  Rize Belediyesine ait cenaze aracıyla Kendirli beldesine götürüldü. Alınan önlemler doğrultusunda cenazeye çok az sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı sosyal mesafe kuralına uyularak kılındı. Cenazeye katılanlara Kendirli Belediyesi tarafından maske dağıtıldı. Cenazeye ait görüntüler ise vatandaşlar tarafından sosyal medyada paylaşıldı. 


 
RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA;

KENDİRLİ KARANTİNAYA ALINDI...

 
İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel Korona virüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığının izni ve onayıyla  karantina altına alınmıştır.
 
Bu kapsamda söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup,  giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden  bu bölgede tüm evlerdeki ateş,öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.
 
Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izalosyana alınacak yada gerekirse hastaneye kaldırılacaktır.
 
Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın,market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir.
 
Ayrıca çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.