Rize’de Kültür Sanat Etkinlikleri Start Aldı

Rize’de Kültür Sanat Etkinlikleri Start Aldı

Rize İl Genel Meclisince Turizm Haftası kapsamında düzenlenmesi planlanan Kültür Sanat Etkinlikleri, muhteşem bir geceyle Fındıklı ilçesinden start aldı.

Fındıklı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen İl Genel Meclisi Kültür Sanat Etkinliklerine Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Fındıklı İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Folklor ekiplerinin gösterisi ve Karadeniz’in derinliklerinden başlayıp Kaçkarların zirvesine uzanan, Rize’nin farklı güzelliklerini anlatan canlı müzik eşliğindeki 160 fotoğraftan oluşan slayt sunumuyla başlayan etkinlikler protokol konuşmalarıyla devam etti.

İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu ve RİFSAD derneği başkanı Emin Kanbur, yaptığı açılış konuşmasında Rize’nin fotoğraf konusunda bir cennet olduğunu, bu cennette fotoğraf sanatıyla uğraşmanın ve İl Genel Meclisi Kültür Sanat Etkinliklerini sunabilmenin kendisine büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi.



İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Kültür – Sanatla ilgili birçok programın destekçisi veya ortağı olduklarını kaydeden Meclis Başkanı Hakan Gültekin, şunları söyledi; “İl Genel Meclisi olarak ilimizde bir farkındalık oluşturmak adına bu tür kültür sanat etkinliklerinin birini de biz yapalım dedik. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Valimiz Nurullah Çakır’a, RİFSAD başkanı ve İl Genel Meclisi Üyemiz Emin Kanbur’a, İl Genel Meclisi Üyelerimizin tamamına ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “


Vali Nurullah Çakır ise gecede yaptığı konuşmada, Yerel yönetimlerin kendi sorumluluklarındaki çalışmaların dışında ilk defa Rize ölçeğinde bir yerel yönetimin Kültür – Sanatı ruhunda hissederek, bizzat meclisin içerisinden çıkan üyelerin organize etmiş olduğu ve fotoğrafını çekip hissettiklerini bizlerle paylaşması, Meclis Başkanlığı seviyesinde de bu etkinliğin kabul görerek önümüzdeki Turizm Haftasını kapsayacak şekilde turizm amaçlı düşünülmesi bana göre çok özel bir teşekkürü hak ettiğini söyledi.



Vali Çakır, konuşmasının sonunda İl Genel Meclisinin böylesine güzel bir etkinliği düzenlemesinin yanı sıra emek verip Rize’yi yakından ilgilendiren birçok konuya bütçe ayırmasından onur duyduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 53 fotoğraftan oluşan “Memleketim” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yapan Vali Nurullah Çakır, Meclis Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki davetliler fotoğraf sergisini gezdi. Güzel görüntülerin yaşandığı muhteşem gecenin sonunda Vali Çakır ve davetliler ud ve keman eşliğinde “Eski Dostlar” isimli parçaya eşlik etti.



“Memleketim” adlı fotoğraf sergisi üç gün boyunca Fındıklı Halk Eğitim Merkezinde sergilenecek. İl Genel Meclisi Kültür Sanat Etkinlikleri ise 12 Nisan Cuma günü Ardeşen ilçesinde, akabinde ise diğer ilçelerde düzenlenmeye devam edecek.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.