Rize’de Kutlu Doğum Hazırlıkları

Rize’de Kutlu Doğum Hazırlıkları

Rize’de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri için hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor.

Kentte bu yıl geniş kapsamlı şekilde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası için etkinlik çalışmalarını bir ay önceden başlatan Rize Müftülüğü, şehrin muhtelif yerlerine afiş asmanın yanı sıra broşür de dağıtarak halkı etkinliklere davet ediyor.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “Kutlu Doğum Haftası”nda hafta boyunca devam edecek programlar tertip ettiklerini, Rize Belediyesi, Çaykur, Rize’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Rize halkı ve din görevlilerinin desteği ile muhteşem bir Kutlu Doğum hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti.



Bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin “Hz.Peygamber ve İnsan Onuru” teması çerçevesinde şekilleneceğini belirten Müftü Doğan, şehrin çeşitli yerlerine konuyla ilgili ayet, hadis, spot cümle ve hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin yer aldığı afişlerin asıldığını, Şeyh Camii önündeki meydanda kurulacak olan çadırda; kitap fuarı, kermes ve Hilye-i Şerife sergisi açılarak hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Müftü Doğan, Kutlu Doğum Haftası açılışı için herkesi 14 Nisan Pazar günü sabah namazında Sahil Camii’ne beklediklerini ifade etti.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.