Rize'de Kütüphaneye Şehit Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün adı verildi

Rize'de Kütüphaneye Şehit Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün adı verildi

Rize'de açılışı yapılan kütüphaneye, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün adı verildi

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk'ün adı, Rize'de bir kütüphaneye verildi.

 
Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekiplerince Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi binasında hazırlanan "Z" kütüphane hizmete açıldı.
 
 
Vali Erdoğan Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, şehit Fikret Metin Öztürk adına oluşturulan kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek, şehidin isminin bu sayede yaşatılacağını söyledi.


 
 
Türkiye'nin bir ateş çemberi ile sarılı olduğunu ve varlığını sürdürmek için mücadele verdiğini ifade eden Bektaş, "Şehitlerimiz canlarını milletimizin geleceği için feda ediyor. Yakınları bu olaya sabrediyor. Gazilerimiz sabrediyor. Ülkemiz bütünü ile bu acılara sabrediyor. Niçin? Geleceğimiz için. Millet olarak şehit ve gazilere olan borcumuzu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Onların hatıralarını her an yaşatmamız gerekiyor." dedi.

 
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ise şehitlerin isminin yaşatılması için isimlerinin kütüphaneye verilmesinin son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak, "İnşallah küçük çocuklarımız ve kardeşlerimiz buralarda okuyarak akıllarını başkalarına kiraya vermemeyi ve kendi akılları ile devletimize, milletimize hizmet etmeyi kendilerine şiar edinecek." diye konuştu.

 
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphaneyi gezen Vali Bektaş, bir süre çocuklarla sohbet etti.
 
Açılışa, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile şehidin eniştesi Abdurrahman Barın ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.