Rize'de MEB’e Bağlı Okullar İçin 500 Kişi Alınacak

Rize'de MEB’e Bağlı Okullar İçin 500 Kişi Alınacak

İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde Milli Eğitime bağlı okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 500 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

 Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması amacıyla +9 ay sureyle 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

 
Kiraz, başvuruların bugün (10 Eylül Pazartesi) günü başladığını ve 14 Eylül 2018 Cuma günü sona ereceğini kaydederek, “Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen yada kurumun web adresi www.iskur.gov.tr  üzerinden internet ortamından yapabilecek. Ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımız Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediye Başkanlıklarındaki ve Çayeli, Hemşin, İyidere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktalarımız aracılığıyla başvuru yapabilecektir.” dedi.
 
Toplam 500 kişilik kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını kaydeden İl Müdürü Kiraz, programa katılmaya hak kazanacakların 24 Eylül 2018  ile 21 Haziran 2019 tarihleri arasında çalışacağını belirtti.
 
Bir kişinin aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden sadece bir isine başvuru yapabileceğinin altını çizen Kiraz, “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.
 
Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacağı, kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacak.
 
Kura ile sadece asıl katılımcılar seçilecek. Belirlenen asıl katılımcılar dışındaki programa başvuran diğer kişiler yedek katılımcı olarak değerlendirilecektir." diye konuştu.
 
Kiraz, açıklamasında TYP’ye katılma koşullarını ise şöyle açıkladı: “Başvuruda bulunacakların kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli ve malul aylığı almamak, açık lise ve açık öğretim öğrencileri haricinde öğrenci olmayanların başvuruda bulunabileceği kaydedilerek iş akdi askıda olan mevsimlik işçilerin başvuru yapamayacaklar.”
 
Kiraz, “Daha önce toplamda 18 ay aynı kuruluşla düzenlenen TYP’lerde çalışan adaylar ilgili mevzuata göre programa dahil edilemeyecek olup, farklı kurumlarla düzenlenecek programları takip etmeleri önerilmektedir.” dedi.
 
Kiraz, hangi kurum için kaç kişinin istihdam edileceğini şu şekilde açıkladı:
 
Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 60

Çamlıhemşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 16

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 55

Hemşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 5

Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 35

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 60

Merkez Milli Eğitim Müdürlüğü = 165

Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 15

İyidere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 17

İkizdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 10

Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 24

Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü = 38

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.