RİZE'DE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HEM ÜRETTİ HEM SATTI

RİZE'DE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ HEM ÜRETTİ HEM SATTI

RİZE MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE AKIL OYUNLARI ÜRETİP, SATTI

 RİZE MERKEZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE AKIL OYUNLARI ÜRETİP, SATTI…

Girişimcilik, mal veya hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilerek, ekonomik fırsatların yeni değerlere dönüştürüldüğü organizasyonun oluşturulmasıdır. Bu amaçla, girişimcilik haftasında Pazarlama ve Perakende öğrencileri öğretmenleri Asuman BİLGİN YURDAÖZ eşliğinde geometrik ve mekanik akıl oyunları üretti..




Bu oyunlar Hanoi kulesi, Soma küpü ve T- Tangram'dır. Üretilen oyunların tamamı ahşap malzemeden oluşturulmuştur. Ambalajlaması ve etiketlemesi yapılmıştır. Hazırlanan oyunlar öğrencilere, öğretmenlere ve gelen misafirlere tanıtılarak, satışı gerçekleşti..



Öğrenciler hem üretim yapmanın hazzını yaşamış hem de satış yaparak pazarlama unsurlarını gerçekleştirdi. Yapılan etkinlik ile öğrencilerde girişimcilik bilinci oluşturularak, ileride ülke ekonomisine katkı sağlayacak fikirler geliştirmeleri ve uygulamaları amaçlandı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.