Rize'de sağanak yolları göle çevirdi, valilikten kritik uyarı geldi

Rize'de sağanak yolları göle çevirdi, valilikten kritik uyarı geldi

Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış yolları göle çevirdi, işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

 Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış yolları göle çevirdi, işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Rize Valiliği şiddetli sağanak yağışların süreceğini belirterek dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Rize'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü. Öğrenciler güçlükle okullarına ulaştı. Yollarda oluşan göletler nedeniyle sürücüler araçları ile yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Güney Çevre Yolu'nda oluşan su birikintileri yayalara zor anlar yaşattı. Atatürk Caddesi üzerinde bazı işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İşyeri sahipleri kendi imkanları ile suyu tahliye etmeye çalıştı. Kent genelinde küçük çaplı heyelanlar meydana geldi. İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri heyelanlı bölgelere müdahale için çalışma başlattı.  


 
VALİLİKTEN UYARI
 
Rize Valiliği şiddetli sağanak yağışların süreceğini belirterek dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada Meteorolojiden alınan son bilgilere göre; ilimizde halen devam etmekte olan kuvvetli ve şiddetli yağışların, yarın gece geç saatlere kadar devam etmesi beklendiğinden ani sel, su baskını,  heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir ifadelerine yer verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.