Rize'de Şehir İçi Halk Otobüsü Seferleri Yeniden Başlıyor

Rize'de Şehir İçi Halk Otobüsü Seferleri Yeniden Başlıyor

Rize’de şehir içi taşımacılığında önce kaldırılan daha sonra 4 adet dolmuş minibüsle hizmet verilen şehir içi taşımacılığında 4 dolmuşun yerine 4 Özel Halk Otobüsü alındı. 20’si ayakta 42 yolcu taşıma kapasiteli Özel Halk Otobüs seferleri yarın başlayacak

 Rize’de şehir içi yolcu taşımacılığında 17+3 Özel Halk Otobüsü olarak hizmet veren 4 adet dolmuş minibüs SS. 8 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatifi tarafından kaldırıldı. Bu minibüslerin yerine aynı kooperatif tarafından 4 adet 22 oturaklı 20 ayakta olacak şekilde olan minibüsler bugün düzenlenen törenin ardından yarın hizmete girecek. Otobüsler ayrıca 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

İtfaiye önünde düzenlenen törende SS. 8 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıma Kooperatif Başkanı Sultan Dinç, yaptığı açıklamada, yarın sabah itibari ile Alipaşa - Bozkale hattında hizmete girecek olan halk otobüslerinin engelli vatandaşlara da hizmet sunacağını belirterek, halkımızın güzergah üzerlerinde belirlenen peronlar ve duraklardan araçlara binmelerini rica ederek otobüslerin hayırlı olması temennisinde bulundu.



Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise, yaptığı açıklamada; “Amacımız vatandaşımıza daha kaliteli, ilimizin bir ucundan diğer ucuna konforlu, güvenilir ve daha ucuz bir taşıma hizmetinin sunulması idi. Belediye olarak, Alipaşa – Bozkale hattında daha ucuz toplu taşıma hizmeti sunulması amacıyla ücret tarifesini sivil 1.50TL Öğrenci 1.00TL olarak düzenledik. Halkımızın isteği ve memnuniyeti ile değişen ve gelişen şehrimize yakışır şekilde toplu taşıma hizmeti vermek için, önemli bir adımı Kooperatif Başkanımız Sultan Dinç, Belediye yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. İlimize ve bu hizmetten yararlanacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.



Törenin ardından otobüslerle şehir turu atıldı.

65 YAŞ ÜZERİ VE ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ

Öte yandan yarın hizmete girecek 4 adet minibüsün hizmetten kaldırılan 4 adet dolmuş uygulamasındaki 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşları ücretsiz taşımacılık yapmaya devam edeceği öğrenildi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.