Rize'de Talihli Kaza !

Rize'de Talihli Kaza !

Kendirlide arabanın çarptığı kişinin hastanede tedavisi sürerken böbrek yetmezliği ve zatürre olduğu ortaya çıktı

Rize'de yaklaşık iki ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılan, leğen kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat olması gerektiğine karar verilen 66 yaşındaki Davut Güçkan, sağlığını tehdit eden başka hastalıklarının olduğunu şans eseri öğrendi. Muayenesinde ileri derecede böbrek yetmezliği, zatürre ve kan değerlerinde düşüklük tespit edilen Güçkan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde yaşayan Davut Güçkan'a yaklaşık iki ay önce geri manevra yapan bir kamyon çarptı. Güçkan, kaza sonrası ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Leğen kemiğinde kırık tespit edilen ve ameliyat için hazırlanan Güçkan'ın daha ciddi sağlık sorunları olduğu tespit edildi.

Doktorlar, böbrek yetmezliği, zatürre ve kan değerlerindeki düşüklük nedeniyle yaşamsal fonksiyonlarını kaybetme noktasına gelen Güçkan'ı uzun süren tedaviyle sağlığına kavuşturdu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sabri Balık yaptığı açıklamada, Güçkan'ın yaklaşık iki ay önce araç dışı trafik kazası sonucu hastaneye getirildiğini, takip ve tedavisine başlandığında leğen kemiğinde kırık tespit edildiğini söyledi.

Hastanın ameliyat öncesi tetkiklerinin yapıldığını aktaran Balık, "Hastamızı ameliyat etmek istediğimizde farklı kronik sorunlar olduğunu tespit ettik. Hasta, bu sistemik sorunlarının farkında bile değildi. Bu sorunları, yaşamını tehdit edecek boyutlara varmıştı. Beraberinde akciğer ve enfeksiyon sorunu olduğunu da tespit ettik. Yani hastanın zatürre hastalığı ile ileri derecede böbrek yetmezliği vardı" dedi.

Hastanın takip ve tedavi sürecinin farklı rahatsızlıklar nedeniyle değiştiğini kaydeden Balık, "Kazadan dolayı hastanın mesanesinde oluşan sorunlar giderildi ve leğen kemiğindeki kırık hastanın sistemik sorunları yüzünden ameliyatsız tedavi yönetimiyle tedavi edildi. Hastanın yaşamsal sorunlarını ortadan kaldırdık ve hastamızı geldiğinden daha sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Hastamızın ikinci tedavi süreci evde devam edecek" diye konuştu.

- "Kaza için geldim, diğer hastalıklarımı öğrendim"

Kaza geçiren Davut Güçkan ise Kendirli'de yaşadığını belirterek, "Görünmez bir kaza geçirdim. Hastaneye geldikten sonra böbrek yetmezliği ve zatürre hastalığımın olduğunu öğrendik. Hastaneye kaza sonucu geldim ama başka hastalıklarımın olduğunu da hastane öğrendim. Kemiğim ameliyatsız kaynadı, diğer rahatsızlıklarım için yaklaşık bir aydır tedavi oluyorum" ifadelerini kullandı.

Güçkan'ın oğlu Yunus Güçkan ise "kaza sayesinde babasının hayatının kurtulduğunu" ifade ederek, şunları söyledi:

"Kaza sonucu babamı hastaneye getirdiklerinde yaşanan kırıklardan dolayı ameliyat olması gerektiğini öğrendik fakat yapılan tetkiklerde babamın bilmediğimiz birçok rahatsızlığı olduğunu öğrendik. O an şok olduk. Kazadan dolayı kırılan kemiği iyi durumda ama diğer sorunları ile uğraşıyoruz. Kazanın zorluklarının yanında babamın tedavisinin başlamasına faydası oldu."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.