Rize'de Tipik Türkiye Cumhuriyeti , YAP - YIK

Rize'de Tipik Türkiye Cumhuriyeti , YAP - YIK

TOKİ tarafından Yeniköy mahallesinde yaptırılan 749 konutun geç kalması ile birlikte yer etüdü yapılmadan yapılan bir blok yan yatınca yüklenici tarafından yıktırıldı.

 Rize Merkez Yeniköy Mahallesinde Toki tarafından istimlak edilen ve yıkımları gerçekleşen binaların ardından başlatılan inşaatların ardından 2 yıl önce Başbakanlığı döneminde Recep Tayip Erdoğan’ın Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar’ın sunduğu projeye ve çok katlılığa sinirlenen Erdoğan yeniden proje yapılmasını ve çok katlılığın ortadan kaldırılmasını istemişti.

 
       Yer etüdü yapılmadı
 
“ Timya Vadisi” kentsel dönüşüm projesi ile başlatılan 749 bina inşaatında yer etüdü yapılmadan yapılan binaların birinin yan yatması üzerine kuvvetlendirme çalışmalarına izin verilmemesi ile Müteahhit firma inşaatı durdurmuştu. 9 kat olarak yapılan binanın yıkımına karar verilmesinin ardından bina hizmete girmeden yıkılmaya başlandı.
 
       Mimarlar odası uyarmıştı
 
 
Rize Mimarlar odası Başkanı Murat Yazıcı Rize ”de yapılacak olan binalar için öncelikle yörenin dikkate alınması gerektiğini ve yerel mimarlardan bilgi alınmasının doğru olacağını söylemişti. Toki konutlarının yapıldığı alanın kaygan ve yağlı zemin olduğunu belirten Avcı “ Biz uyarılarımızı yaptık, kendilerini bizimle iş birliğine çağırdık ancak bizi dinlemediler. Toki konutlarının yapıldığı alanda zemin kaygan topraktan oluşmakta. Burada zemin etüdü birkaç kez yapılmalıydı” dedi.

Bina yıkıldı
 
-Timya vadisinde yapımı devam eden konutlardan bir blokun yıkılmasına karar verilmesinin ardından iş makineleri binayı yıkmaya başladı. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev bekleyen vatandaşlar konutların bir an önce bitmesini isteyerek “ Bize verilen süreyi aştılar, kira yardımı yapılmıyor , evlerimizi bekliyoruz” dediler.





 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.