Rize'de Tüm Duraklar Dolgu Sahasına Taşınıyor

Rize'de Tüm Duraklar Dolgu Sahasına Taşınıyor

Rize şehir merkezinde yer alan tüm dolmuş, minibüs ve otobüs durakları sahil dolgu alanına taşınıyor.

 Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kent merkezinde yer alan tüm dolmuş, minibüs ve otobüs duraklarını sahil dolgu alanına taşımak için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında ayrıca Menderes Bulvarının bir bölümü 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere 4 şeride çıkarılacak.

Rize kent merkezinde artan trafik yoğunluğu ile şehir merkezinde dağınık bir şekilde farklı alanlarda bulunan dolmuş ve minibüs duraklarının tek çatı altında toplanması için çözüm arayışlarına giren Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, tüm köy ve mahalleler ile ilçeler ve Trabzon otobüs ve dolmuş duraklarını sahil dolgu alanına taşıma kararı aldı. Alınan karar kapsamında Kale AVM önünde yer alan Rize Belediyesine ait mahalle otobüs durağı, Trabzon ile tüm ilçe ve belde dolmuş ve minibüsleriyle şehir içinde bulunan tüm köy ve mahalle durakları sahil dolgu alanına taşınacak.




Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sahil dolgu alanında durak yapımı için çalışmalar başlatılırken, alanda ayrıca vatandaşların anlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sosyal ve kültürel alanlar da oluşturulacak, vatandaşların sahil dolgu alanına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla 2 farklı alandan dolgu alanına geçiş verilecek.

Hava muhalefeti olmaması halinde 1 ay içinde çalışmaların tamamlanması ve yeni dolmuş, minibüs ve otobüs durağının sahil dolgu alanında hizmet vermesi bekleniyor.

 
Öte yandan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Menderes Bulvarı üzerinde Emniyet Müdürlüğü Binası ile Meteler Kavşağı Mevkii arasında sıkışan trafiği çözüme kavuşturmak ve bulvar üzerindeki sıkışıklığı önlemek amacıyla mevcut belediye otobüs duraklarının yer aldığı alan ile İsmail Kahraman Kültür Merkezine kadar olan bölümde Menderes Bulvarı üzerindeki yolu 4 şeride çıkarmak için çalışma başlattı. Kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan yolun tamamlanması ile bu alan 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere 4 şerit olarak ulaşıma açılacak ve trafik akışında sıkışıklığın önüne geçilecek.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.