RİZE’DE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI COŞKUYLA BAŞLADI

RİZE’DE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI COŞKUYLA BAŞLADI

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftası bu yıl Doğu Karadeniz’in öne çıkan turizm merkezlerinden olan Çamlıhemşin ilçesinde kortej yürüyüşü ile başladı.

 Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftası bu yıl Doğu Karadeniz’in öne çıkan turizm merkezlerinden olan Çamlıhemşin ilçesinde kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Emre Nebioğlu, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu,  Ekrem Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ardeşen Turizm Fakültesi öğrencileri, Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği, Ayder Çeymakçur Yaylası Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile  turizm sektörü katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından programa Ayder’de devam edildi. Ayder Avusor köprüden yeşil alana kadar kortej yürüyüşü devam etti. Sonra yeşil alanda yapılan açılış konuşmalarında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize’de turizmin yılın 12 ayı yapılabilecek potansiyele sahip olduğunu, heliski, dağcılık, yayla turizmi, trekking, termal turizm, jeep safari, kano, rafting gibi bir çok turizm çeşidinin yapılabildiğini belirterek, turizm haftası kutlamalarına katılan kamu, turizm sektör temsilcileri, öğretim kurumları ve turizm derneklerine teşekkür etti. 



Ayder etkinlik alanında açılış programı ile beraber yöre insanlarınca bölge kültürünü  yansıtan geleneksel yaşamımızdan örneklerin sergilendiği geleneksel el sanatları sergisi ziyaret edildi. Ayrıca Ayder ve Çamlıhemşin ilçesinde turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin oluşturduğu tanıtım stantları da programa ayrı bir renk kattı.  Ayder’in son dönemlerde ziyaretçi sayısının artması ile beraber ülkemiz turizminde ne kadar önemli bir konumda olduğu turizm haftasının başlaması ile birlikte bir kez daha gözlemlenmiş oldu. Daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı geleneksel el sanatkarı ustaların hazırlamış olduğu “ El Sanatları Sergisi ” ziyaret edildi.



Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın katıldığı sergide birbirinden güzel eserler dikkat çekti. Program sonunda Turizm Haftası vesilesiyle Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 3



Bu yıl 42. düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri Rize’de hafta boyunca birbirinden farklı birçok programla devam edecektir.

 
16 Nisan Pazartesi
2018 Turizm Yılı Yerel Çalıştayı ( Ayder - Çamlıhemşin )
Yöresel El Sanatları Sergisi ( İsmail Kahraman Kültür Merkezi )
 
17 Nisan Salı
İyidere Vadisi Tarihi Değirmen Gezisi ( İyidere )
 
18 Nisan Çarşamba
Panel ( Turizm Eğitimi ve Sektör Tecrübesinin Kariyer üzerine etkisi - R.T.E.Ü. Ardeşn Turizm Fakültesi Konferans Salonu )
 
19 Nisan Perşembe
İyidere Vadisi Pileki Mağarası Gezisi ( İyidere )
19 Nisan Perşembe
Kano Rafting Etkinliği ( Fırtına Deresi )
 
21 Nisan Cumartesi
İkizdere Vadisi ve Cimil Şelalesi Gezisi ( İkizdere)
 
22 Nisan Pazar
Çat Vadisi Zilkale ve Palovit Şelalesi Gezisi ( Çamlıhemşin)
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.