Rize'de 'Usulsüz Dinleme' Davasında Ceza Yağdı

Rize'de 'Usulsüz Dinleme' Davasında Ceza Yağdı

Rize’de, ‘usulsüz dinleme’ iddialarına ilişkin Rize Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen davada, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ettikleri’ iddiası ile yargılanan 8 sanığa, toplam 9 yıl ile 23 yıl arasında değişen hapis

 Rize'de, 'usulsüz dinleme' iddialarına ilişkin Rize Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen davada, 'Suç işlemek amacıyla örgüt üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ettikleri' iddiası ile yargılanan 8 sanığa, toplam 9 yıl ile 23 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

 
Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu olarak yargılanan Bilal Emre ve tutuksuz sanıklardan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Şevki Meşe'nın yanı sıra İbrahim Tohumcu, Ali Burnaz, Mesut Yıldız ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.
 
Tutuklu sanıklar Mehmet Ali Gavacık, Mehmet Doğan ve İsmail Alper Gülabioğlu ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.
 
Sanıklar mevcut davadaki dinlemelerin hepsinin kanunlar çerçevesinde izinler alınarak yapıldığını savunarak, bazı sanıklar FETÖ üyesi olduklarını ve bylock isimli iletişim sistemini kullandıklarını dile getirerek iddiaları reddetti.
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan Veli Akçay ve Türker Ünüvar'a "suç işlemek amacıyla örgüt üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ettikleri" iddiası ile toplam 23 yıl 1 ay 15'er gün, Mehmet Ali Gavacık, Bilal Emre'ye 18 yıl 1 ay 15'er gün, Mehmet Ali Albayrak'a 15 yıl 7 ay 15 gün, Mehmet Doğan ile İsmail Alper Gülabioğlu'na 13 yıl 1 ay 15'er gün, İlhami Dağ'a ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi.
 
Heyet, sanık İbrahim Tohumcu, Mesut Yıldız, Şenol Kıroğlu, Mehmet Söyler ve Gülbey Kutun hakkında suçun sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.
 
Hükümle birlikte Mehmet Ali Albayrak, Veli Akçay ve Türker Ünüvar hakkında yakalama kararı çıkaran heyet, diğer sanıkların mevcut durumlarının devam etmesine karar verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.