Rize'de Yamaç Paraşütüne İlgi Büyüyor

Rize'de Yamaç Paraşütüne İlgi Büyüyor

Zaman içerisinde gelişen büyüyen Rize’de her geçen gün farklı bir aktiviteye yer veriliyor.

 Geçtiğimiz yıllarda Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın bir eğitmen eşliğinde dağ başı mevkiinden Rize sahiline yapmış olduğu “Yamaç Paraşütü” ile atlayışı artık Rizeli gençlerin vazgeçilmez tutkusu haline geldi.

Rize Belediyespor Kulübü’nün başarılı sporcuları yapmış oldukları Rafting, Kano gibi su sporlarının yanı sıra artık Rize’ye yeni bir eğlenceyi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Rize Turizmine önemli derecede katkı sağlayacağı düşünülen Yamaç Paraşütü ilimizde giderek yaygınlaşıyor. Daha çok Konya, Erzincan, Eskişehir, Ankara, Isparta, Kayseri gibi düz arazi yapısına sahip illerde kullanılan “Yamaç Paraşütü” artık Rize’de kullanılmaya başlandı. Hafta sonları hava şartlarının uygun olmasıyla beraber Rize semalarında kuş misali süzülen sporcular sahilde dolaşan vatandaşların ilgi odağı oluyor.


Her geçen gün Rize’de hızla yaygınlaşan “Yamaç Paraşütü” ile atlayışlar vatandaşların hevesini arttırıyor. Engebeli arazisi ve ormanlık alanların bol olması ile bilinen ilimizde daha önceleri hiç denenmeyen adrenalin dolu bu aktivitenin yaz mevsiminde daha ön plana çıkması bekleniyor.

              Rize Belediyesi çorapçılar mahallesi verici kuleleri mevkiinde Yamaç Paraşütü ve diğer havacılık sporlarının daha rahat yapılabilmesi adına araziyi 10 yıllığına Belediye Meclis kararı ile kiralayarak zemini kendi imkânlarıyla uçuş yapılabilecek hale getirdi. Ayrıca bu sporun ilimizde ve bölgemizde daha yaygın hale getirebilmesi için Rize Belediyesispor Kulübü bünyesine Yamaç Paraşütü branşı açarak sporculara uçuşta gerekli birer adet Yamaç Paraşütü takımı Rize Belediyesi tarafından temin edildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.