Rize'de Yeni İmam-Hatip Lisesi İnşaatı Protokolü İmzalandı

Rize'de Yeni İmam-Hatip Lisesi İnşaatı Protokolü İmzalandı

Rize'de Yeni İmam-Hatip Lisesi İnşaatı Protokolü İmzalandı


Rize İmam ve Hatipler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  tarafından arsası bağışlanan 64 derslikli İmam- Hatip Lisesi binası için protokol imzalandı.

Müftü Mahallesinde 9270 metrekarelik bir arazi üzerine inşa edilecek Rize Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin protokolü Valilik Binasında düzenlenen törenle imzalandı.

Okul inşaatı için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2014-2016 yılları için 20 milyon TL ödenek tahsis edilecektir. Okul, yurt ve sosyal tesisi devlet yatırım programı çerçevesinde yaptırılacak.



64 derslik, 8 laboratuvar, 160 kişilik yurt, 600 kişilik konferans salonu, 1 adet spor salonu, etüt odaları ve 500 kişilik yemekhaneden oluşan dev projede ilk adım atıldı. Gerekli plan ve projeleri tamamlanarak yapım aşamasına gelen İmam- Hatip Lisesi'nin protokolü Rize Valiliği, Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Rize İmam ve Hatipler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı arasında imzalandı.


Protokol imza töreninde konuşan Vali Nurullah Çakır, “Rize´nin hayırsever yönünden çok şanslı bir il olduğunun altını çizerek, bu eser bu katkılar sayesinde bu noktaya geldi.  Ben başta bu okulun yapımı için arsa bağışlayan Rize İmam ve Hatipler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve üyelerine, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı Beyefendiye, bu çalışmaların koordinasyonunda bizzat görev alan Rize Milletvekili Sayın Hasan Karal Bey’e, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç.Dr. Sayın Yusuf Tekin’e ve katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim kurumumuzun Rize’mize, ülkemize hayırlı olmasını ve buradan yetişecek gençlerimizin ülkenin geleceğinde söz sahibi olmalarını diliyorum.’’ dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.