Rize'de Yılın İlk Balık Sağımı Yapıldı

Rize'de Yılın İlk Balık Sağımı Yapıldı

Vali Ersin Yazıcı’nın katılımıyla Çamlıhemşin İlçesinde 2014-2015 yılı balık sağım sezonu açıldı.

Çamlıhemşin İlçesinde yapılan balık sağımı etkinliğine Vali Ersin Yazıcı, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı,  Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ve diğer ilgililer katıldı.
Her yıl Kasım ve Şubat ayı sonuna kadar kırmızı benekli alabalık ve denizalası sağımı yapılıyor.

 Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada, daha yaşanılabilir doğa ve çevre için kişilerin duyarlı olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Rize Doğu Karadeniz’in incisi durumunda olan bir kentimiz ve doğası bozulmamış ender güzelliklere sahip kentlerden bir tanesidir. Bu etkinliğin genel amacı; derelerde azalan popülasyonu tekrar yukarı seviyeye getirmek ve halkımıza bu dereleri olta balıkçılığına açmak. Yani insanları sportif olta balıkçılığı konusunda hobilerini yerine getirmek. Doğal hayata ait millî değer ve zenginliklerin yaşatılması adına yürütülen çalışmanın güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.
Vali Ersin Yazıcı, yörede yaşayan bütün hemşehrilerinden balıkların avlanması noktasında yasalara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut da, ilimiz zengin su kaynakları sayesinde su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizde karada 44 adet işletmede yaklaşık 2000 ton/Yıl Gökkuşağı Alabalığı,200 Ton/Yıl Karadeniz Alabalığı, denizlerde ağ kafeslerinde üç işletmede 1500 Ton/Yıl Gökkuşağı Alabalığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ayrıca karada bulunan işletmelerde 53.000.000 Adet/Yıl yavru üretilmektedir dedi.














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.