Rize’deki 40 Milyon Euro’luk Yatırım Ne Oldu?

Rize’deki 40 Milyon Euro’luk Yatırım Ne Oldu?

Rize’deki 40 Milyon Euro’luk Yatırım Ne Oldu?

 Bazen şöyle düşünüyorum artık; Yaa! Arkadaş, sen mi kurtaracaksın Rize’yi? Senin neyine gerek?.. Milletin gözü kör olmuşsa, idarecileri her ne yaparsa ya da yapmazsa(!) ‘amenna ve saddakna’ diyorsa ne diye kendini tanzim satış arabalarında tezgaha konmuş ucuz domates-biber-patlıcan yerine koyuyorsun?  Zaten ne yaparsan yap yaranamıyorsun, etiketine ‘bedava’ yazsan bile olmuyor! Üstüne üstlük bir de bumerang gibi KDV olarak geri dönüyor!.. Otur oturduğun yerde, yani İstanbul’da; çık terasına, koy yanına demliği, al eline bir bardak memleket çayını, Marmara’yı, adaları, gemileri seyret, martıların resmini çek keyfine bak! Bir de türkü mırıldan, yalandan içli gurbet şarkıları söyle. Yazı yaz, mesaj at; aşığım Rize’ye, benim canım hemşerilerim filan de!..”

 

Ama olmuyor dostlar, olmuyor; ya-pa-mı-yo-ruuuum!.. Sayın Cumhurbaşkanımıza da Rize’ye görev tevdi etmek istediği zaman söylemiştim; “Ben sıkıntılı bir tipim” diye. O da kendine özgü gülüşüyle “Nasıl sıkıntılı?” diye sormuştu ve ben “Efendim ben doğruya doğru eğriye eğri diyen bir insanım. Yarın kimseyle kötü olmayalım. Beni bu işten affedin.” demiştim!

 

Yani beni öyle yarattı Allah; bunu başka nasıl açıklayabilirim ki! “Kırk yıllık kani olur mu yani” desem, o da değil! Kırk yaşını çoktaaan geçtik çünkü!

 

Hulasa dert aldı beni, olmayan kafa konforum bozuldu yine… Neden mi?

 

Sordum Rizelilere…

 

“Ufukta dişe dokunur bir proje var mı?” Dediler; “Yoook yok!”

 

Yani seçmene hiçbir şey vaat edilmedi mi bu sefer? Dediler; “Edilmedi!”  

 

Tamam! Rize’nin ihtiyacı olmadığı söylenemeyeceğine göre gerçekten devletin yatırım imkanları zora girmiştir. Bu sebeple dürüst davranmış ve verecekleri sözün altında kalmak istememiş olabilirler! Eyvallah!

 

Ya şu, yapımı beş yıldır devam eden şehir meydanı projesi??? O ne olacak? Dediler; “Bilgimiz yoktur!

 

Hay Allah! Peki, buna da okey!

 

Yaa arkadaş, o da tamam bu da tamam da… Peki, şu 40 milyon Euro’luk “ARITMA TESİSİ” Projesi?!? O ne oldu??? Dediler; “O da ne!?”

 

İşte bu son cevapla her şey değişti. Bir anda iliklerime kadar titredim ve fabrika ayarlarıma(!) geri döndüm; birinci paragrafta sıraladığım düşünceleri şeytanın kafama soktuğunu, bunların gönlümde-özümde-ruhumda var olan insana, memlekete, ülkeye dair sevgimi, duyarlılığımı, sorumluluğumu köreltemeyeceğine hükmettim… Ve oturdum yine klavyemin başınaaa!..

 

Gerisine “KÜLLİYE 53 /Olmadı be REİS” adlı kitabımın 187 inci sayfasından devam edelim:

 

Külliye Projemize İlk Darbe: “Arıtma Tesisi” (18 Ağustos 2017)

Mevcut Dekanlık Binamızın tam önünde, bizim “Turizm ve Kültür Merkezi” inşa etmeyi düşündüğümüz alanda meğer büyük bir “Arıtma Tesisi Projesi” varmış!!!

 

Tam anlamıyla trajikomik bir durum… Onca aydır, Belediye başkanı dostumuz dahil rektör, vali, vekiller, vekil olmayanlar, STK’lar herkese anlattık, TV’lerde dil döktük, maket gösterdik de kimse o alanda bir Arıtma Tesisi yapılacağını bize söylemedi!!?

 

Gerçekten inanılması zor. Hem de yaklaşık 40 milyon Euro’luk bir yatırımmış, 3 yıldır devam ediyormuş, çok iyi bir noktaya getirilmiş ve AB kurları gereği hazırlık projesinin değil yerini değiştirmek kılına dokunulsa iptal olurmuş ve de bu zamana kadar sarf edilen emekler boşa gittiği gibi bu iş için harcanmış olan 1 milyon Türk Lirasına yakın para da boşa gidermiş!!?

 

Bizim projenin ciddiyeti ortaya çıkınca olsa gerek, Sayın Başkan dostumuz görüşme isteğinde bulundu.

 

ARITMA TESİSİ RİZE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ (Gazeteler)

Prof. Dr. Şaban Şimşek: “Arıtma tesisi şehrimizin en önemli projelerinden bir tanesidir. Bir an evvel bu projesinde yapımına başlanılması gerekmektedir. Modern ve yaşanabilir şehir olabilmesi için bu tarz projelerin en kısa süre içerisinde tamamlanması gerekmektedir.’’ dedi.

 

Külliye projesindeki Hastanenin (Şimdiki dekanlık binasının deniz tarafı ŞŞ) tam önüne düşen dolgu alanında yapılacak ARITMA TESİSİ iki proje arasında çakışma oluşturdu. Ancak iki taraf iki projenin de Rize için çok önemli olduğunu, meselenin çözülebileceği konusunda iyi niyetli olduklarını ve sorunu en uygun şekilde halledebileceklerini söyledikleri öğrenildi.

 

KÜLLİYE 53 / Olmadı be REİS, Sayfa: 262 (26 Ekim 2017)

 

Projemize İlk Selâ!

DOKAP (Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı Başkanı), eski ÇayKUR Genel Müdürümüz, sevgili dostum Ekrem Yüce’den aldığım “acı” mesaj…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.